Prohlédnuté produkty

OXID červený Větší náhled

OXID červený 10g

120-0740

Minerální pigmentová prášková barva pro výrobu mýdel a kosmetiky – balzámů na rty, dekorativní kosmetiky apod. 

Barva je vhodná pro výrobu vícebarevného mýdla, protože nemigruje. Je stálobarevná. 

Barvu se před použitím doporučuje promíchat s tekutým glycerínem. 

INCI: oxidy železa, CI 77491 
CAS: 1309-37-1 
Surovina pro výrobu kosmetiky. 
Více informací v detailu produktu. 

Více detailů

Skladem

39 Kč s DPH

Více informací

INCI

Oxidy železa, CI 77491

CAS

1309-37-1

Charakteristika

Minerální pigmentový prášek vhodný do kosmetiky – včetně balzámů na rty a oční kosmetiky. Může být použitý samostatně nebo na prohloubení jiných barev.

Vzhled: pudr
Barva: červená (matný oranžový tón)
Vůně: bez vůně a zápachu
Rozpustnost: ve vodě nerozpustný
Prolínání barev u mýdla: tato barva nemigruje, tj. neprolíná se do dalších vrstev jiné barvy, proto je vhodná i na výrobu vícebarevného mýdla
Vliv pH: pigment se nemění ve výrobcích s vysokým pH
Světlocitlivost: tato barva je stálobarevná, tj. výrobek na světle vlivem času nebledne ani nemění barvu

Výsledek působení

• neprůhledný (bílý) základ - vytvoří pastelové barvy bez lesku
• transparentní základ - vytvoří barvu podle odstínu, ale základ se zakalí, tj. nezůstane transparentní

Použití v kosmetických produktech

Mýdla, balzámy na rty, dekorativní kosmetika (např. make-up, pudry, rtěnky, oční stíny), zubní pasty, laky na nehty atd.

Použití v mýdlech

Pigmentový prášek je potřebné předem důkladně rozmíchat v malém množství tekutého glycerínu. Následně přidat požadované množství do roztopené mýdlové hmoty.

Doporučené dávkování

• pleťový make-up: 0,1–10%
• starostlivost o pleť: 0,1–2%
• oční make-up: 0,1–30%
• mýdla: 0,1–2%
• rtěnka na rty: 0,1–10%
• zubní pasty: 0,1–2%
• laky na nehty: 0,1–10%

Země původu

EU

Balení

V plastové lahvičce se šroubovacím uzávěrem.

Upozornění

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Dokumenty“.

List

BarvaČervená
Použití do mýdlových hmotAno
Použití do pleťové kosmetikyAno
Použití při výrobě mýdel studeným procesemAno
Použití na očiAno
Použití na rtyAno
Nemigrující barvaAno

Ke stažení