Kosmetické suroviny

Aktivní uhlí 100 g Větší náhled

Aktivní uhlí 50g

1144

Aktivní práškové uhlí, 100% rostlinný původ, 50g
surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

49 Kč s DPH

Více informací

INCI
Charcoal Powder

CAS
7440-44-0

Charakteristika
Aktivní uhlí je čistě rostlinného původu - je vyrobené z kokosových skořápek procesem karbonizace a aktivací páry. Má vzhled černého prášku. Při výrobě mýdel může být použité jako přírodní černá barva.

Vzhled: prášek
Barva: černá
Vůně: bez vůně
Rozpustnost: ve vodě nerozpustný; rozpustný v lučavce královské, kyselině dusičné za varu
Relativní hustota (sypná hmotnost): 400 – 600 kg/m3
pH: 6 - 8

Účinky v kosmetice
  • Má vynikající čistící vlastnosti pro svoji schopnost vázat na sebe škodliviny, nečistoty a nadbytečný kožní maz. Hloubkově čistí pokožku, uvolňuje ucpané póry. Zanechává pokožku čistou a vyhlazenou.
  • Zamezuje tvorbě vyrážek, pomáhá předcházet infekci kůže a zklidňovat podrážděnou pokožku.
  • Je vhodné na citlivou, problematickou a ekzémovou pleť.
  • Pokožku nedráždí, je bez vedlejších účinků.
  • Je vhodné na výrobu tělové a pleťové kosmetiky, ale i na výrobu vlasových šamponů. Zabraňuje nadměrnému maštění vlasů.
  • Při výrobě mýdel je vhodné kombinovat ho s másly a oleji. Aktivní uhlí pokožku důkladně vyčistí, zbaví ji přebytečného mazu a másla a oleje zabezpečí potřebnou hydrataci pokožky (např. kokosový olej, kakaové máslo, ostropestřecový olej, olej z hroznových jader atd.). Případně je vhodné aktivní uhlí použít do mýdlových hmot s obsahem olejů a másel (např. tři druhy másla, s bambuckým máslem, s olivovým olejem atd.)

Použití v kosmetických produktech
Pleťové masky, pleťové séra, tělové zábaly, peelingy, vlasové šampony, zubní pasty, jako barvivo do mýdel atd.

Země původu
Německo

Balení
v plastové dóze

Upozornění
Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

Související recepty na našem blogu
Prírodná výživná riasenka
Pleťové mydlo s aktívnym uhlím - s pečiatkou

List

BarvaČerná
Použití do mýdlových hmotAno
Použití do pleťové kosmetikyAno

Ke stažení