Kosmetické suroviny

Prohlédnuté produkty

Rostlinná vazelína 100g Větší náhled

Rostlinná vazelína 100g

0965

Rostlinná vazelína, 100g
surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

59 Kč s DPH

Více informací

INCI
Ricinus Communis Seed Oil (and) Hydrogenated Castor Oil (and) Copernicia CeriferaCera (and) Cera Alba

CAS
8001-79-4 + 8001-78-3 + 8015-86-9 + 8012-89-3

Charakteristika
Rostlinná alternativa klasické kosmetické vazelíny, vyrobená na přírodní bázi, bez konzervačních látek, silikonů, parabenů a bez ropných produktů. Je šetrná k přírodě i k lidské pokožce.

Vzhled: poloprůhledný gel
Barva: bílá až slonová kost
Vůně: mírná charakteristická
Hustota (25 °C): 0,96 g/cm3
Rozpustnost: nerozpustná ve vodě; rozpustná v olejích a organických rozpouštědlech
Bod tání: 57 - 68 °C

Účinky v kosmetice
  • Obsahuje: ricinový olej, hydrogenovaný ricinový olej, karnaubský vosk a včelí vosk.
  • Ochraňuje pokožku před nepříznivými vlivy počasí, vytvoří na ní ochranný film a zjemní ji. Vhodná i na jemné části těla, např. rty, které chrání před vysušením a popraskáním.
  • Promašťuje, zvláčňuje, hydratuje a regeneruje suchou pokožku. Vhodná i na pokožku rukou, loktů, kolen, chodidel atd.
  • Ricinový olej zvyšuje regenerační a hydratační účinky přírodní vazelíny. Karnaubský a včelí vosk obsažený ve vazelíně má hojivé a zklidňující účinky na pokožku.
  • Zahřátím vazelíny a přidáním peelingového prášku si můžete lehce vyrobit přírodní tělový anebo pleťový peeling.

Použití v kosmetických produktech
krémy na tělo, krémy na ruce, krémy na chodidla, rtěnky, make up, vlasová kosmetika, peelingy atd.

Země původu
Francie

Balení
v plastovém kelímku

Upozornění
Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

Ke stažení