Kosmetické suroviny

Prohlédnuté produkty

Rozmarýnový extrakt CO2 12ml Větší náhled

Rozmarýnový extrakt CO2 10ml

0952

Rozmarýnový extrakt je 100% přírodní produkt získávaný ze sušených listů voňavé léčivé rostliny Rosmarinus officinalis, s čistým oxidem uhličitým a s přísadou BIO slunečnicového oleje. Extrakcí lze z rostlin vytěžit maximální množství aktivních látek prospěšných pro pokožku. Rozmarýnový extrakt je silným přírodním antioxidantem, účinně bojuje proti volným radikálům a má omlazující efekt na pokožku. Má silné antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti. Pokožku prokrvuje a regeneruje, pomáhá při celulitidě. Používá se také na prodloužení životnosti kosmetických produktů.

INCI: Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Helianthus annuus Seed Oil
CAS: 84604-14-8, 8001-21-6

surovina pro výrobu kosmetiky
Více informací v detailu produktu

Více detailů

Skladem

79 Kč s DPH

Více informací

INCI

Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Helianthus annuus Seed Oil

CAS

84604-14-8, 8001-21-6

EINECS

283-291-9, 232-273-9

Charakteristika

Rozmarýnový extrakt je 100% přírodní produkt získávaný ze sušených listů voňavé léčivé rostliny Rosmarinus officinalis, s vysokým obsahem antioxidačních složek, s čistým oxidem uhličitým a s přísadou BIO slunečnicového oleje. Je certifikován společností Halal Certification Services (HCS). Je silným přírodním antioxidantem a má mnohostranné využití v kosmetice. Používá se také na prodloužení životnosti kosmetických produktů. Neslouží jako náhrada vůně do kosmetiky!

Vzhled: viskózní olejová kapalina - při pokojové teplotě (dlouhodobým stáním nebo při skladování v chladu může ztuhnout, ale zahřátím na 40°C získá zpět svou viskózní kapalnou konzistenci)
Barva: tmavě hnědá
Vůně: mírná charakteristická
Relativní hustota (20°C): <1,00g.cm-3
Rozpustnost: nerozpustný ve vodě
Bod vzplanutí:>65°C (uzavřený)
Obsah ředidel: <1% ethylalkoholu

Alergeny: Linalool, Limonene

Účinky v kosmetice

  • Zabraňuje žluknutí tuků a olejů. Zvyšuje oxidační stabilitu, čímž prodlužuje trvanlivost kosmetických produktů, zabraňuje tvorbě mikroorganismů. Udržuje barevnou stálost produktů.
  • Je vhodný na všechny typy pokožky.
  • Má silné antioxidační účinky, účinně bojuje proti volným radikálům. Má omlazující efekt na pokožku, vypíná ji, tonizuje a vyhlazuje, čímž pomáhá unavené, nepružné a zralé pleti.
  • Pro své antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti je vhodný i na pleť se sklonem k akné, ekzémy a lupénku.
  • Pokožku prokrvuje a regeneruje. Pomáhá v boji proti celulitidě.
  • Prokrvuje vlasovou pokožku, vyživuje vlasové kořínky, čímž podporuje růst vlasů, zlepšuje jejich kvalitu a zabraňuje jejich vypadávání. Eliminuje vznik lupů.


Použití v kosmetických produktech

pleťové krémy, pleťové vody, tělové krémy a mléka, přípravky proti celulitidě, mýdla, sprchové gely, masážní krémy a oleje, peelingy, tělové lázně, balzámy na rty, vlasová kosmetika atd.

Doporučené dávkování

0,05-0,1% (v případě nasyceného tuku); 0,2-0,4% (v případě polynenasyceného oleje)

Balení

v plastové lahvičce s kapacím uzávěrem

Upozornění

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

Související recepty na našem blogu

Telové maslo s rastlinným extraktom - 3 druhy

Tuhý šampón s ílom

List

Objem10ml

Ke stažení