Oleje

Kokosový olej 1 kg Větší náhled

Kokosový olej RAF 1L

0547

Kvalitní rostlinný olej rafinovaný. Obsahuje nasycené mastné kyseliny, především kyselinu laurovou, ale i některé vitamíny. Díky své stabilitě a schopnosti účinně zvláčnit a hydratovat pokožku je oblíbenou složkou mýdel a různých kosmetických produktů. Lehce se vstřebává do pokožky a nezanechává na ní mastný film. 
INCI: Cocos nucifera Oil 
CAS: 67701-28-4 
Surovina pro výrobu kosmetiky 
Více informací v detailu produktu. 

Více detailů

Skladem

119 Kč s DPH

Více informací

INCI
Cocos nucifera Oil
CAS
67701-28-4
EINECS
266-946-3
Charakteristika
Kokosový olej se získává extrakcí dužiny kokosových ořechů plodů palmy kokosové pěstované na Filipínách, v Indonésii a Malajsii. Po extrakci prochází rafinací, při které se odstraní chuť i vůně daného oleje. Obsahuje nasycené mastné kyseliny, především kyselinu laurovou, ale i některé vitamíny. Neobsahuje trans mastné kyseliny ani geneticky modifikované suroviny.

Vzhled: tuhá konzistence, ale při teplotě vyšší než cca 25 oC nebo při kontaktu s pokožkou taje
Barva: v tuhém stavu bílá, v tekutém stavu žlutá
Vůně: neutrální
Hustota (při 15 °C): 915 kg / m3
Rozpustnost: ve vodě nerozpustný, v tucích neomezeně mísitelná
Bod tání: 20-28 °C

Účinky v kosmetice
  • Používá se jako hydratační přípravek - zvlhčuje pleť, udržuje ji hladkou a zdravou. Snadno se vstřebává do pokožky a nezanechává na ní mastný film.
  • Byl již před staletími využíván jako ochrana před slunečním zářením a vysoušením slaným mořským vzduchem.
  • Má přirozené antioxidační vlastnosti, pomáhá bojovat proti vráskám, regeneruje pokožku.
  • Zjemňuje a zvláčňuje suchou a ztvrdlou pokožku, např. na loktech, patách apod.
  • Zmírňuje svědění způsobené alergiemi a po bodnutí hmyzem.
  • Přispívá ke kvalitě vlasů, zvláště, je-li aplikován před namočením vlasů - vlasy jsou při mytí méně namáhané rozpínáním a opětovným vysoušením. Vlasy jsou pak méně náchylné k lámání.
  • Kokosový olej je nejpopulárnějším olejem pro výrobu mýdla. Mýdla vyrobeny s použitím kokosového oleje jsou tvrdší, dobře hydratují a snadněji pění.

Použití v kosmetických produktech
pleťové krémy, odličovací přípravky, tělové krémy, vlasová kosmetika, balzámy na rty, masážní přípravky atd.

Země původu
Nizozemí

Balení
v plastovém kbelíku

Upozornění
Upozorňujeme, že se jedná o přírodní produkt, tj. mohou existovat rozdíly v barvě a vůní v závislosti od konkrétní šarže.

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

Související recepty na našem blogu
Prírodná výživná riasenka
Krém alebo mlieko na opaľovanie s SPF
Bio šampón s uhorkovo-melónovou vôňou
REBATCH kávové mýdla DE LUXE

List

Objem1L
Způsob získáváníRafinovaný

Ke stažení