Kosmetické suroviny

Rozmarýnový extrakt CO2 12ml Větší náhled

Rozmarýnový extrakt CO2 12ml

0952

Rozmarýnový extrakt CO2 12ml, antioxidant
surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

79 Kč s DPH

Více informací

INCI

Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil

CAS
84604-14-8, 8001-21-6

EINECS
283-291-9, 232-273-9

Charakteristika
Rozmarýnový extrakt je 100 % přírodní produkt získávaný ze sušených listů voňavé léčivé rostliny Rosmarinus officinalis, s vysokým obsahem antioxidačních složek, s čistým oxidem uhličitým a s přísadou BIO slunečnicového oleje. Je silným přírodním antioxidantem a má mnohostranné využití v kosmetice. Používá se i na prodloužení životnosti kosmetických produktů.

Vzhled: viskózní olejová kapalina - při pokojové teplotě (dlouhodobým stáním nebo při skladovaní v chladu může ztuhnout, ale zahřátím na 40 oC získá zpátky svou viskózní kapalnou konzistenci)
Barva: tmavě hnědá
Vůně: mírná charakteristická
Relativní hustota (20°C): < 1,00 g.cm-3
Rozpustnost: nerozpustný ve vodě
Bod vzplanutí: > 65 °C (uzavřený)
Obsah rozpouštědla: < 1 % ethylalkoholu

Účinky v kosmetice
  • Zabraňuje žluknutí tuků a olejů. Zvyšuje oxidační stabilitu, čímž prodlužuje trvanlivost kosmetických produktů, zabraňuje tvorbě mikroorganismů. Udržuje barevnou stálost produktů.
  • Je vhodný na všechny typy pokožky.
  • Má silné antioxidační účinky, účinně bojuje proti volným radikálům. Má omlazující efekt na pokožku, napíná ji, tonizuje a vyhlazuje, čímž pomáhá unavené, nepružné a zralé pleti.
  • Pro své antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti je vhodný i na pleť se sklonem k akné, ekzémy a psoriázu.
  • Pokožku prokrvuje a regeneruje. Pomáhá v boji proti celulitidě.
  • Prokrvuje vlasovou pokožku, vyživuje vlasové kořínky, čímž podporuje růst vlasů, zlepšuje jejich kvalitu a zabraňuje jejich vypadávání. Eliminuje vznik lupů.
  • Pro své blahodárné účinky na lidský organismus a psychiku (uvolňuje napětí, zahání únavu, úzkost, podporuje koncentraci) našel uplatnění v aromaterapii, přidává se do uvolňujících a relaxačních masážních přípravků, koupelí atd.


Použití v kosmetických produktech
pleťové krémy, pleťové vody, tělové krémy a mléka, přípravky proti celulitidě, mýdla, sprchovací gely, masážní krémy a oleje, peelingy, tělové koupele, balzámy na rty, vlasová kosmetika, aromaterapie atd.

Alergeny
Linalool, Limonene
Doporučené dávkování
0,05 – 0,1 % (v případě nasyceného tuku); 0,2 – 0,4 % (v případě polynenasyceného oleje)

Balení
v plastové lahvičce s kapacím uzávěrem

Upozornění
Produktovou specifikaci včetně seznamu alergenů a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

Související recepty na našem blogu
Telové maslo s rastlinným extraktom

Tuhý šampón s ílom

Ke stažení