Sušené bylinky a pudry

Nimbový pudr 20g Větší náhled

Nimbový pudr 20g

1395

jemně mleté usušené a nařezané listy tropického trvale zeleného listnatého stromu AZADIRACHTA INDICA lidově nazývaného také Neem nebo Nimba 

surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

19 Kč s DPH

Více informací

Latinský název: AZADIRACHTAE FOLIUM PULV.
Mateřská rostlina: Zeder Indický (Neem, Nimba)
Latinský název mateřské rostliny: AZADIRACHTA INDICA

Charakteristika
Velmi jemně mleté sušené listy nimbového stromu

Vzhled: jemný prášek
Barva: zelená
Vůně: charakteristická

Účinky v kosmetice
  • Zeder indický, lidově nazývaný také Neem nebo Nimba, je starověký strom, který pochází z Indie, ale dnes se už pro své významné léčivé vlastnosti a širokospektré blahodárné účinky na pokožku pěstuje v subtropických oblastech po celém světě a využívá se nejen na farmaceutické, ale také na dermatologické a kosmetické účely. Je nedílnou součástí tradiční Ajurvédské medicíny.
  • Má výrazné antibakteriální, antiseptické, antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti na pokožku.
  • Napomáhá obnově kolagenu, vyhlazuje drobné vrásky, zlepšuje pružnost pokožky.
  • Je vhodný na mastnou a problematickou pleť a na pleť se sklonem k akné.
  • Pomáhá při psoriáze, lupence, dermatitidě a ekzémech, zmírňuje svědění, redukuje vyrážky, zklidňuje pokožku.
  • Pro své silné antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti nachází uplatnění v přípravcích určených k péči o ústní hygienu. Pomáhá při zánětech a krvácení dásní, aftech, redukuje zubní plak, odstraňuje nepříjemný zápach z úst.
  • Zvlhčuje, regeneruje a prokrvuje pokožku hlavy. Při pravidelném používaní redukuje tvorbu lupů, zabraňuje vypadávání vlasů. Vlasy zanechává zdravé a lesklé.
  • Má repelentní účinek – odpuzuje hmyz, pomáhá v boji proti vším.
Použití v kosmetických produktech
sprchové gely, tělové krémy, pleťové krémy a vody, mýdla, šampóny a balzámy na vlasy, masážní krémy a oleje, přípravky do koupele, zubní pasty, ústní vody atd.

Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot
Pudr je možné kvůli jeho benefitům přidat také do mýdlové hmoty, ale vzhledem k tomu, že mýdlová hmota obsahuje vodu, bylinkový pudr do mýdla extrahuje (vyluhuje se), tj. v průběhu několika dní může mýdlo změnit barvu na zelenohnědé nebo šedé

Země původu
Indie

Balení
v igelitovém sáčku

Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.
Související recepty na našem blogu

Tuhý žihľavový šampón

Ke stažení