Prohlédnuté produkty

Pomerančová kůra 50 g Větší náhled

Pomerančová kůra 50g

200-0568

Sušená pomerančová kůra – nařezaná. Obsahuje vitamíny, hlavně vitamín C, betakaroten, minerály a mnoho dalších cenných látek. Stimuluje tvorbu kolagenu a obnovu kožních buněk, redukuje výskyt vrásek a jemných linií. Má protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační účinky. Redukuje tvorbu mazu, vyhlazuje, osvěžuje a tonizuje pokožku, stahuje rozšířené póry. 

Latinský název: Aurantii pericarpium dullcis conc. 
Mateřská rostlina: Pomerančovník sladký (Citrus aurantium var. dulcis.) 

Surovina pro výrobu kosmetiky. 
Více informací v detailu produktu. 

Více detailů

Skladem

16 Kč s DPH

Více informací

Latinský název

Aurantii pericarpium dullcis conc.

Mateřská rostlina

Pomerančovník sladký

Latinský název mateřské rostliny

Citrus aurantium var. dulcis.

Charakteristika

Sušená a nařezaná kůra z plodů stromu pomerančovníku sladkého Citrus aurantium (Dulcis). Pomerančovník sladký je nejrozšířenějším zástupcem rodu pomerančovníků. Pěstuje se v oblasti subtropického pásma. Jedná se o stále zelený strom s tmavě zelenými listy a bílými silně aromatickými květy. Plody pomerančovníku jsou jedlé a sladké. Dužina i kůra plodů jsou bohaté na živiny, vitamíny a minerály.

Barva: žlutooranžová, na spodní straně nažloutlá

Vůně: příjemná

Účinky v kosmetice

  • Pomerančová kůra obsahuje vitamíny, hlavně vitamín C, betakaroten, minerály jako např. draslík, vápník a mnoho dalších cenných látek.

  • Stimuluje tvorbu kolagenu a obnovu kožních buněk, redukuje výskyt vrásek a jemných linií.

  • Má protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační účinky.

  • Redukuje tvorbu mazu, vyhlazuje, osvěžuje a tonizuje pokožku, stahuje rozšířené póry.

  • Je vhodná na ošetřování pokožky s projevem celulitidy.

  • Pomáhá snižovat tvorbu lupin.

  • Má výborné aromatické vlastnosti, působí uvolňujícím dojmem a konejšivě na organizmus.

  • Pomerančová kůra obsahuje oranžový esenciální olej, který působí jako přírodní rozpouštědlo. Účinně a jemně čistí pokožku rukou bez použití chemikálií. Má bělící účinky na zuby, rozpouští skvrny na zubech po kávě či kouření.

Použití v kosmetických produktech

Mýdla, sprchové šampony, toaletní vody, parfémy, pleťové vody, přípravky do koupele, přípravky ústní hygieny, aromaterapie atd.

Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot

Mýdlová hmota obsahuje vodu, z toho důvodu bylinky přidané do mýdlové hmoty v průběhu několika dní extrahují (vyluhují se), tj. i původně barevné bylinky změní v mýdle barvu a mýdlo zůstane hnědé až šedé. Bylinky proto doporučujeme použít jen jako vrchní peelingovou vrstvu (tj. sušené bylinky nasypeme v jemné vrstvě do formy a následně je zalijeme roztopenou mýdlovou hmotou).

Země původu

EU

Balení

V papírovém sáčku.

Upozornění

Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

Související recepty na našem blogu

Závesné voskové dekorácie zdobené sušenými kvetmi a bylinkami

Kúpeľová soľ

Tekuté mydlo

Telový krém s bylinkami

Relaxačno-detoxikačný magnéziový kúpeľ

Ílová pleťová maska 

Sprchový gél a šampón

List

Hmotnost50g

Ke stažení