Sušené bylinky

Prohlédnuté produkty

Jasmín květ jemně mletý 50g Větší náhled

Jasmín květ jemně mletý 50g

1578

Mletý sušený celý květ jasmínu. Jasmín má čistící, hydratační a hojivý účinek na pokožku. Pomáhá v boji proti volným radikálům. Je vhodný i na suchou, podrážděnou a citlivou pokožku. Eliminuje jizvy, strie, pomáhá při ekzémech a dermatitidě.

latinský název: jasmín flos - pulvis subst
mateřská rostlina: jasmín (Jasminum)

Surovina pro výrobu kosmetiky
Více informací v detailu produktu.

Více detailů

Skladem

39 Kč s DPH

Více informací

latinský název: jasmín flos - pulvis subst
mateřská rostlina: jasmín (Jasminum)

Charakteristika

Mletý sušený celý květ jasmínu. Květy jsou sušené přirozenou cestou a následně jsou pomleté, proto má výsledný produkt naturální barvu, ne výraznou, jak je to u čerstvých květů jasmínu.

Vzhled: hrubozrnný prášek
Barva: okrová
Vůně: příjemná naturální

Účinky v kosmetice

  • Jasmín je přímo legendární rostlina, která je známá již od starověku. Její mimořádně voňavé a aromatické květy se odedávna používaly při výrobě luxusních orientálních parfémů.
  • Působí antioxidačně, chrání pokožku před volnými radikály.
  • Pokožku čistí a hydratuje. Má stahující, antiseptický, hojivý, protizánětlivý a čistící účinek.
  • Je vhodný na suchou, podrážděnou, citlivou pokožku, i na pleť se sklonem k akné. Používá se při ekzémech a dermatitidě.
  • Eliminuje jizvy, strie a tmavé skvrny na pokožce.
  • Je vhodnou složkou vlasové kosmetiky, vlasy zanechává silné, lesklé a zdravě vypadající.
  • Široké uplatnění nachází v aromaterapii. Příznivě ovlivňuje lidskou psychiku, má povzbuzující účinky, zmírňuje stres a napětí. Působí jako afrodisiakum.

Použití v kosmetických produktech

pleťové krémy a pleťové vody, pleťové masky, séra, tělové krémy, vlasová kosmetika, sprchové šampony, mýdla, přípravky do koupele, tělové obklady, ústní vody, parfémy, aromaterapie atd.

Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot

Prášek je možné kvůli jeho benefitům přidat i do mýdlové hmoty, ale vzhledem k tomu, že mýdlová hmota obsahuje vodu, bylinkový resp. ovocný prášek do mýdla extrahuje (vyluhuje se), tj. během několika dní může mýdlo změnit barvu na zelenohnědou nebo šedou.

Země původu

Čína

Balení

v papírovém sáčku

Upozornění

Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

List

Hmotnost50g
Jemně mletéAno

Ke stažení