Sušené bylinky

Prohlédnuté produkty

Kostivalový pudr 20g Větší náhled

Kostival kořen jemně mletý 50g

1550

jemně mletý kořen kostivalu lékařského

surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

29 Kč s DPH

Více informací

latinský název: Consolidae radix
mateřská rostlina: kostival lékařský
latinský název mateřské rostliny: Symphytum officinale L.

Charakteristika

Velmi jemně mletý sušený kořen kostivalu lékařského.

Vzhled: jemný prášek
Barva: červenohnědá navrchu, bělavý xylém
Vůně: slabá charakteristická

Účinky v kosmetice

  • Kostival lékařský obsahuje množství účinných látek, např. sliz, třísloviny, alantoin, silice, alkaloidy, vitamíny a minerály. Obsahuje zejména železo, hořčík, fosfor, draslík, vápník, jód, zinek a vitamíny A, C a B12.
  • Má protizánětlivé, zklidňující a antibakteriální účinky na pokožku. Ošetřuje aknózní pokožku.
  • Zabezpečuje hydrataci pokožky a zpomaluje příznaky stárnutí.
  • Má anireumatické účinky, blahodárně působí na pohybový aparát, zlomeniny, pohmožděniny, modřiny a křečové žíly.
  • Zklidňuje popálenou nebo omrzlou kůži, pokožku po štípnutí hmyzem.
  • Pomáhá při paradentóze.

Použití v kosmetických produktech

přípravky do koupele, hojivé obklady, masážní krémy, tělové masti, mýdla, ústní vody atd.

Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot

Prášek lze kvůli jeho benefitům přidat i do mýdlové hmoty, ale vzhledem k tomu, že mýdlová hmota obsahuje vodu, bylinkový prášek do mýdla extrahuje (vyluhuje se), tj. v průběhu několika dní může mýdlo změnit barvu na zelenohnědé nebo šedé.

Země původu

Ukrajina

Balení

Papírový sáček

Upozornení

Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

List

Hmotnost50g
Jemně mletéAno

Ke stažení