Sušené bylinky

Kopřivový pudr 20g Větší náhled

Kopřiva list jemně mletá 50g

1549

mletý sušený list kopřivy dvoudomé
surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

29 Kč s DPH

Více informací

Latinský název
Urticae herba - pulvis subt.

Mateřská rostlina
kopřiva dvoudomá

Latinský název mateřské rostliny
Urticae herba

Charakteristika
Jemně mleté usušené listy kopřivy dvoudomé.



Vzhled: drobné kousíčky
Barva: zelená
Vůně: charakteristická


Účinky v kosmetice

  • Kopřiva je bohatá na účinné složky, na minerální látky, karoteny, aminokyseliny, vitamíny. Známá je svým vysokým obsahem vitamínu C.
  • Má protizánětlivý a hojivý účinek na pokožku.
  • Zkrášluje, uklidňuje a regeneruje pokožku.
  • Má příznivé účinky při problémech kůže, jako jsou akné nebo ekzémy.
  • Kopřiva se pro své blahodárné působení na vlasy už odpradávna používá hlavně ve vlasové kosmetice. Uklidňuje vlasovou pokožku, podporuje růst vlasů, dodává jim lesk, posiluje je, pomáhá proti jejich vypadávání a také proti lupům. Je vhodná na mastné vlasy, nevhodná na světlé vlasy.


Použití v kosmetických produktech
šampony na vlasy, vlasové kůry a balzámy, pleťové krémy a pleťové vody, tělové krémy, přípravky do koupele atd.

Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot
Bylinkový prášek je možné kvůli jeho benefitům přidat i do mýdlové hmoty, ale vzhledem k tomu, že mýdlová hmota obsahuje vodu, bylinkový pudr do mýdla extrahuje (vyluhuje se), tj. v průběhu několika dní může mýdlo změnit barvu na zelenohnědé nebo šedé.

Země původu
Albánie

Balení
plastový sáček



Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

Související recepty na našem blogu

Tuhý žihľavový šampón

List

Hmotnost50g
Jemně mletéAno

Ke stažení