Sušené bylinky

Růže poupata 20 g Větší náhled

Růže poupata 20 g

1398

damašská růže – poupata
surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

39 Kč s DPH

Více informací

Latinský název: FLOS ROSAE PETALS TOT.
Mateřská rostlina: damašská růže
Latinský název mateřské rostliny: FLOS ROSAE

Charakteristika
Sušené celé poupě damašské růže.

Barva: světle růžová až růžová
Vůně: charakteristická vůně růží

Účinky v kosmetice
  • Růže se používá v kosmetice nejen pro její luxusní vůni, ale i pro její blahodárný vliv na pokožku.
  • Působí antibakteriálně, protizánětlivě a hydratačně.
  • Zjemňuje hrubou kůži, póry, zklidňuje pokožku, sjednocuje tón pleti, regeneruje poškozené buňky a působí proti předčasnému stárnutí pleti.
  • Je vhodná na všechny typy pleti, na suchu, smíšenou, i na citlivou a mastnou pleť.
  • Má příznivý vliv na vlasovou pokožku a dodává lesk poškozeným a unaveným vlasům.
  • Poupata růží jsou romantickým doplňkem do voňavé koupele a poslouží i na dekoraci interiéru.

Použití v kosmetických produktech
vlasové šampony a kůry, pleťové tonika, pleťové krémy, sprchové šampony, mýdla, kolínské vody, parfémy, aromaterapie, dekorace v kosmetických produktech, dekorace interiérů atd.

Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot
Mýdlová hmota obsahuje vodu, z toho důvodu sušené květy nebo bylinky přidány do mýdlové hmoty během několika dní extrahují (vyluhují se), tj. i původně barevné květy a bylinky změní v mýdle barvu a mýdlo zůstane hnědé až šedé. Někdy mohou sušené květy a bylinky v mýdlové hmotě začít plesnivět. Sušené květy nebo bylinky proto doporučujeme použít jen jako vrchní peelingovou vrstvu tak, že je nasypeme v jemné vrstvě do formy a následně zalijeme roztopenou mýdlovou hmotou.

Země původu
Írán

Balení
v papírovém sáčku

Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

Související recepty na našem blogu

Telový krém s bylinkami

Relaxačno-detoxikačný magnéziový kúpeľ

Ílová pleťová maska 

Kúpeľová soľ

Tekuté mydlo

Sprchový gél a šampón

List

Hmotnost20g

Ke stažení