Sušené bylinky

Šípkový pudr 20g Větší náhled

Šípkový pudr 20g

1271

jemně mletý plod (šípky) šípkové růže

surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

14 Kč s DPH

Více informací

latinský název: Cynosbati fructus
mateřská rostlina: růže šípková
latinský název mateřské rostliny: Rosa canina L., R. pendulina L. a jiné druhy Rosa

Charakteristika
Velmi jemně mletý usušený plod růže šípkové se zbytky suchého kalichu.

Vzhled: jemný prášek
Barva: cihlově-červená
Vůně: typická

Účinky v kosmetice
  • Šípky jsou pro svůj bohatý obsah vitamínů a flavonoidů často používanou ingrediencí v kosmetických produktech. Kromě vysokého obsahu vitamínu C, obsahuje i jiné účinné látky jako jsou vitamín K, vitamíny B, karoten, vápník, draslík, hořčík, kyselinu nikotinovou a jiné.
  • Působí proti vráskám, čistí a osvěžuje pleť.
  • Pomáhá při únavě očí.
  • Má protizánětlivý účinek, urychluje hojení.
  • Obnovuje strukturu poškozených vlasů.

Použití v kosmetických produktech
pleťové krémy, pleťové vody, tělové krémy, oční krémy, přípravky do koupele, vlasová kosmetika, mýdla atd.

Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot
Pudr je možné kvůli jeho benefitům přidat také do mýdlové hmoty, ale vzhledem k tomu, že mýdlová hmota obsahuje vodu, bylinkový pudr do mýdla extrahuje (vyluhuje se), tj. v průběhu několika dní může mýdlo změnit barvu na zelenohnědé nebo šedé.

Země původu
EU

Balení
v igelitovém sáčku

Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.
Související recepty na našem blogu


Tuhý žihľavový šampón

List

Hmotnost20g
Jemně mletéAno

Ke stažení