Sušené bylinky

Ostropestřecový pudr 20g Větší náhled

Ostropestřecový pudr 20g

1014

jemně mletý plod rostliny ostropestřce mariánského

surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

12 Kč s DPH

Více informací

latinský název: Cardui marian. Fructus, p.g.
mateřská rostlina: ostropestřec mariánský
latinský název mateřské rostliny: Sylibum marianum

Charakteristika
Velmi jemně mletý plod ostropestřece mariánského.

Vzhled: jemný prášek
Barva: zelená až nahnědlá
Vůně: jemně aromatická

Účinky v kosmetice
  • Ostropestřec nebo bodlák mariánský obsahuje nenasycené mastné kyseliny, bílkoviny, silice, flavonoidy, silybín, silymarín, tyramín, histamín, sacharidy a síru.
  • Je bohatým zdrojem antioxidačně a detoxikačně působících biolavonoidů - silymarínu. Sylimarín zachytává volné radikály, chrání buňky před poškozením a zpomaluje proces stárnutí, pomáhá eliminovat jemné linky, vrásky a tmavé skvrny na pokožce.
  • Vysoký obsah mastných kyselin zajišťuje účinnou hydrataci pokožky.
  • Působí protizánětlivě. Pomáhá při projevech akné.
  • Je účinný v boji proti vypadávání vlasů, posiluje vlasovou pokožku a podporuje růst vlasů.

Použití v kosmetických produktech
pleťové krémy a pleťové vody, tělové krémy, vlasové šampony a kůry, sprchové šampony, mýdla atd.

Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot
Pudr je možné kvůli jeho benefitům přidat také do mýdlové hmoty, ale vzhledem k tomu, že mýdlová hmota obsahuje vodu, bylinkový pudr do mýdla extrahuje (vyluhuje se), tj. v průběhu několika dní může mýdlo změnit barvu na zelenohnědé nebo šedé.

Země původu
EU

Balení
v igelitovém sáčku

Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.
Související recepty na našem blogu

Tuhý žihľavový šampón

Masky na tvár

List

Hmotnost20g
Jemně mletéAno

Ke stažení