Sušené bylinky

Prohlédnuté produkty

Eukalypt list 50 g Větší náhled

Eukalypt list 50g

0682

Sušený eukalyptus – řezaný list nebo zralé výhonky rostliny. Obsahuje široké spektrum účinných látek, především silic. Má přírodní antibakteriální, antiseptické vlastnosti a dezinfekční účinky. Ochraňuje a regeneruje pokožku. Je vhodnou přísadou do masážních krémů a olejů, pleťové a vlasové kosmetiky.

latinský název: Folium eucalypti conc.
mateřská rostlina: Blahovičník kulatoplodý (Eucalyptus globulus labil - lardiere)

Surovina pro výrobu kosmetiky.
Více informací v detailu produktu.

Více detailů

Skladem

23 Kč s DPH

Více informací

Latinský název: Folium eucalypti conc.
Mateřská rostlina: Blahovičník kulatoplodý
Latinský název mateřské rostliny: Eucalyptus globulus labil - lardiere

Charakteristika

Usušené a nasekané listy nebo zralé výhonky aromatického stromu Eukalyptus globulus. Drsné kousky listů mají na sebe tmavě hnědé korkové bradavičky. Strom je původem z Austrálie a dorůstá až do výšky 70 metrů. Je velmi populární díky svému charakteristickému aroma, které pochází z těkavého obsahu oleje obsaženého v listech a kůře stromu a také díky svému velkému přínosu pro lidský organismus.

Vůně

aromatická, po cineolu (eukalyptole)

Účinky v kosmetice

  • Obsahuje široké spektrum účinných látek, především silic.
  • Má přírodní antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, antiseptické vlastnosti, obsahuje taniny a fenolové sloučeniny, díky kterým má dezinfekční účinky. Pomáhá při kožních problémech, např. vyrážkách, akné, ekzémech. Zklidňuje pokožku po štípnutí hmyzem.
  • Ochraňuje a regeneruje pokožku.
  • Je vhodný na problematickou a mastnou pleť.
  • Pomáhá při podlitinách, ranách nebo svalové bolesti, je vhodnou přísadou do masážních krémů, olejů nebo do koupelí při svalových a revmatických bolestech.
  • Je prospěšný pro vlasy a vlasovou pokožku, eliminuje tvorbu lupů.
  • Je účinnou složkou přípravků určených na péči o ústní dutinu. Bojuje proti bakteriím, které způsobují zubní kaz a paradontózu.
  • Eukalyptové aroma působí blahodárně na organismus, podporuje koncentraci, pomáhá překonávat stres a únavu.
  • Má repelentní účinky – odpuzuje hmyz.
  • Pro svou výraznou svěží aroma a čistící účinky je častou složkou čistících prostředků v domácnosti.

Použití v kosmetických produktech

pleťové krémy a pleťové vody, tělové krémy, ústní vody, masážní krémy a oleje, přípravky do koupele, mýdla, vlasová kosmetika, deodoranty, aromaterapie, čistící prostředky atd.

Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot

Mýdlová hmota obsahuje vodu, z toho důvodu bylinky přidané do mýdlové hmoty v průběhu několika dní extrahují (vyluhují se), tj. i původně barevné bylinky změní v mýdle barvu a mýdlo zůstane hnědé až šedé. Bylinky proto doporučujeme použít jen jako vrchní peelingovou vrstvu (tj. sušené bylinky nasypeme v jemné vrstvě do formy a následně je zalijeme roztopenou mýdlovou hmotou).

Země původu

Albánie

Balení

v papírovém sáčku

Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

Související recepty na našem blogu

Prírodný repelent

Kúpeľová soľ

Tekuté mydlo

Telový krém s bylinkami

Relaxačno-detoxikačný magnéziový kúpeľ

Ílová pleťová maska 

Sprchový gél a šampón

List

Hmotnost50g

Ke stažení