Prohlédnuté produkty

Ibišek květ 50 g Větší náhled

Ibišek květ 50g

200-0680

Ibišek květ – řezaný. Obsahuje celou řadu účinných látek, např. flavonoidy, vitamíny, minerály, karoteny, aminokyseliny atd. Je účinným antioxidantem, pokožku chrání, regeneruje, zlepšuje její pružnost a hydrataci a pomáhá zpomalit příznaky stárnutí. Eliminuje tmavé skvrny a vyrovnává barevný tón pleti.

Latinský název: Hibisci flos conc.
Mateřská rostlina: Ibišek súdánský (Hibiscus sabdariffa)

Surovina pro výrobu kosmetiky.
Více informací v detailu produktu.

Více detailů

Skladem

21 Kč s DPH

Více informací

Latinský název

Hibisci flos conc.

Mateřská rostlina

Ibišek súdánský

Latinský název mateřské rostliny

Hibiscus sabdariffa

Charakteristika

Usušené a nařezané dužnaté kalichy a kalíšky rostliny Ibišku súdánského. Kalichy ibišku jsou v čase zralosti masité, dužnaté a mají výraznou červenou barvu. Obsahují celou řadu účinných složek, např. flavonoidy, známé svými antioxidačními účinky, ale i minerální látky, mají vysoký obsah vitamínu C, obsahují vitamíny skupiny B, karoten, AHA kyseliny, aminokyseliny atd.

Barva: tmavě červená

Vůně: nevýrazná

Účinky v kosmetice

  • Je bohatý na antioxidanty, které pomáhají zvrátit poškození způsobené UV zářením, prachem a znečišťujícími látkami.

  • Má výborné anti-aging vlastnosti, bojuje proti příznakům stárnutí pokožky - pokožku vyhlazuje, hydratuje, dodává jí pružnost, zjemňuje linie a vrásky, eliminuje tmavé skvrny.

  • Má protizánětlivé, antibakteriální, zklidňující a dezinfekční účinky. Je vhodný na všechny typy pleti, i na mastnou a aknózní pleť – pleť jemně čistí, odstraňuje z ní přebytečný maz a tonizuje ji.

  • Obsahuje přírodní povrchově aktivní látky (tzv. saponiny) a organické kyseliny, které pokožku přirozeně čistí a pomáhají odstranit odumřelé kožní buňky. Sjednocuje barevný tón pleti.

  • AHA kyseliny obsažené v ibišku vlasy důkladně čistí bez vysušení a aminokyseliny jim dodávají potřebnou pevnost a pružnost. Vlasy hydratuje a regeneruje.

  • Používá se jako přírodní barvivo.

Použití v kosmetických produktech

Pleťové krémy, pleťové vody a séra, pleťové masky, tělové krémy, mýdla, peelingy, hojivé obklady, ústní vody, zubní pasty, vlasová kosmetika, peelingy, anticelulitidní a samoopalovací přípravky atd.

Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot

Mýdlová hmota obsahuje vodu, z toho důvodu bylinky přidané do mýdlové hmoty v průběhu několika dní extrahují (vyluhují se), tj. i původně barevné bylinky změní v mýdle barvu a mýdlo zůstane hnědé až šedé. Bylinky proto doporučujeme použít jen jako vrchní peelingovou vrstvu (tj. sušené bylinky nasypeme v jemné vrstvě do formy a následně je zalijeme roztopenou mýdlovou hmotou).

Země původu

Egypt

Balení

V papírovém sáčku.

Upozornění

Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

Související recepty na našem blogu

Závesné voskové dekorácie zdobené sušenými kvetmi a bylinkami

Kúpeľová soľ

Tekuté mydlo

Telový krém s bylinkami

Relaxačno-detoxikačný magnéziový kúpeľ

Ílová pleťová maska 

Sprchový gél a šampón

List

Hmotnost50g

Ke stažení