Prohlédnuté produkty

Sojový olej GMO free 150 ml Větší náhled

Sójový olej GMO free RAF 150ml

060-0588

Kvalitní rostlinný olej rafinovaný. Je získaný ze semen sóje, která nebyla geneticky upravovaná. Je bohatý na nenasycené mastné kyseliny, vitamín E a aminokyseliny. Je vysoce stabilní a odolává i vysokým teplotám. V kosmetice má univerzální využití. Může být použitý samostatně nebo v kombinaci s jinými oleji a je také výborným nosným olejem. 

INCI: Glycine Soja Oil 
CAS: 8001-22-7 

Surovina pro výrobu kosmetiky. 
Více informací v detailu produktu. 

Více detailů

Skladem

27 Kč s DPH

Více informací

INCI

Glycine Soja Oil

CAS

8001-22-7

EINECS

232-274-4

Charakteristika

Olej je získaný ze semen sóje fazolové (Glycine max) extrakcí a následnou rafinací. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny – kyselinu olejovou a kyselinu palmitovou, dále lecitin, vitamíny A, E, K, sterolin a další cenné látky.
GMO free (Non-GMO) – znamená, že plodina nebyla geneticky upravovaná.

Vzhled: čirá kapalina

Barva: světle žlutá

Vůně: charakteristická

Hustota (20°C): 0,919–0,925g/cm3

Rozpustnost: ve vodě a v etanolu nerozpustný, mísitelný s petroléterem

Bod tuhnutí: < 0°C

Bod varu: > 350°C

Bod vzplanutí: > 300°C

 Účinky v kosmetice

  • Díky obsahu sterolinu pleť zjemňuje, vyhlazuje a zvláčňuje.

  • Obsahuje vysoký podíl přirozených antioxidantů (vitamín E, aminokyseliny), které ochraňují pokožku před škodlivými vlivy prostředí, brání jejímu předčasnému stárnutí a zároveň zabezpečují stabilitu oleje.

  • Působí jako přirozený UV ochranný filtr a také uklidňuje pokožku vystavenou slunečnímu záření.

  • Regeneruje a ošetřuje suchou, popraskanou a ekzémovou pokožku.

  • Působí protizánětlivě, zabraňuje vzniku akné a vyrážek.

  • Pravidelným používáním eliminuje vznik strií.

  • Vyživuje vlasy a vlasovou pokožku, vlasům, obočí a řasám navrací elasticitu.

  • Na výrobu mýdel se používá v kombinaci s dalšími klíčovými oleji (kokosovým, olivovým, palmovým).

  • Vzhledem k nižší ceně se používá na snížení celkové ceny výrobku.

Použití v kosmetických produktech

Mýdla, pleťové krémy, tělové krémy, masážní krémy, přípravky do koupele, balzámy na rty, opalovací kosmetika, vlasová kosmetika atd.

Země původu

Brazílie

Balení

V plastové láhvi se šroubovacím uzávěrem.

Upozornění

Upozorňujeme, že jde o přírodní produkt, tj. mohou existovat rozdíly v barvě a vůni v závislosti od konkrétní šarže.

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

List

Objem150ml
Způsob získáváníRafinovaný

Ke stažení