Oleje

Prohlédnuté produkty

Caprylis (neutrální olej) 1L Větší náhled

Caprylis (neutrální olej) 1L

1651

Lehký neutrální olej rostlinného původu, známý také jako MCT olej, tj. směs mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem (triglyceridy). Je získáván frakcionací z kokosového a palmového oleje. Je to směs kyseliny kaprylové (oktanové) a kyseliny kaprinové (dekanová). Jde o tzv. "Suchý olej", snadno se vstřebává do pokožky, přičemž na ní nezanechává mastný film. Usnadňuje vstřebávání aktivních látek do pokožky. Je velmi stabilní vůči oxidaci, má vysokou trvanlivost. Je častou složkou přírodní a certifikované BIO kosmetiky.

INCI: Caprylic / Capric Triglyceride
CAS: 73398-61-5 / 65381-09-1

Surovina pro výrobu kosmetiky.
Více informací v detailu produktu.

Více detailů

Skladem

379 Kč s DPH

Více informací

INCI

Caprylic / Capric Triglyceride

CAS

73398-61-5 / 65381-09-1

EINECS

277-452-2 / 265-724-3

Charakteristika

Caprylis je lehký neutrální olej rostlinného původu, známý také jako MCT olej, tj. směs mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem (triglyceridy). Obsahuje minimálně 95% nasycených mastných kyselin. Je získáván frakcionací z kokosového a palmového oleje. Nejde o rostlinný olej v pravém slova smyslu, protože byl zbaven všech mastných kyselin kromě kyseliny kaprylové (oktanové) a kyseliny kaprinové (dekanové), neobsahuje žádné další vitamíny ani aktivní látky. Má však vynikající schopnost účinně do hloubky hydratovat pokožku a vlasy bez zanechání pocitu mastnoty.

Vzhled: olejová kapalina
Barva: bezbarvá nebo mírně nažloutlá
Vůně: neutrální
Hustota (15°C): cca 0,94kg/l
Rozpustnost: nerozpustný ve vodě, mísitelný s ethanolem (96%), s methylenchloridem, s petroletherem a s mastnými oleji
Bod tání: cca 0–10°C
Bod tuhnutí: cca -21°C
Bod vzplanutí:> 220°C

Účinky v kosmetice

  • Caprylic je častou složkou přírodní a certifikované BIO kosmetiky.
  • V přírodní kosmetice může být použit jako emolient (změkčovadlo) - má výrazné zjemňující a vyhlazující účinky.
  • Vytváří ochrannou bariéru na povrchu pokožky, která zabraňuje ztrátě vlhkosti, a tím pomáhá pokožku udržet krásně vláčnou a hydratovanou.
  • Jde o tzv. "Suchý olej", snadno se vstřebává do pokožky, přičemž na ní nezanechává mastný film, proto se používá i jako náhrada za mastné rostlinné oleje.
  • Je vhodný na maceraci rostlin, podporuje uvolňování aktivních látek z rostlin.
  • Je vhodný k ředění esenciálních olejů při jejich aplikaci přímo na pokožku. Snadno proniká do pokožky a usnadňuje vstřebávání aktivních látek a vitamínů.
  • Účinně hydratuje vlasy a vlasovou pokožku.
  • Je velmi stabilní vůči oxidaci, může být bezpečně zahříván. Jeho trvanlivost je velmi dlouhá.
  • Je vhodný na všechny typy pleti, na suchou, zralou, i na smíšenou a mastnou pleť. Jelikož neobsahuje žádné dráždivé látky, může být použit i na podrážděnou a citlivou pokožku nebo na jemnou dětskou pokožku.

Použití v kosmetických produktech

pleťové krémy, séra, odličovací přípravky, tělové krémy a mléka, masážní přípravky, opalovací kosmetika, vlasová kosmetika, dekorativní kosmetika atd.

Země původu

surové oleje - Jihovýchodní Asie, zpracování - EU

Balení

v plastové lahvi se šroubovacím uzávěrem

Upozornění

Upozorňujeme, že jde o přírodní produkt, tj mohou existovat rozdíly v barvě a vůni v závislosti na konkrétní šarže.

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

Související recepty na našem blogu

Parfumový olej

List

Objem1L

Ke stažení