Prohlédnuté produkty

  • BIO | Organic
Kokosový olej panenský BIO 1000ml Větší náhled

Kokosový olej panenský BIO 1000ml

060-1503

Allnature, kokosový olej nejvyšší kvality, lisovaný za studena, panenský, v BIO/organické kvalitě premium. Díky šetrnému způsobu zpracování si zachovává všechny své jedinečné vlastnosti. Působí antibakteriálně, pokožku chrání a zároveň ji důkladně hydratuje, vyživuje a regeneruje. Lehce a rychle se vstřebává. Je vhodný na všechny typy pokožky, i na citlivou, jemnou, dětskou nebo problematickou. 

INCI: Cocos nucifera Oil 

Surovina pro výrobu kosmetiky. 
Více informací v detailu produktu. 

Více detailů

Skladem

285 Kč s DPH

Více informací

INCI

Cocos nucifera Oil

Charakteristika

Kokosový olej se získává šetrným způsobem zpracování dužiny kokosových ořechů palmy kokosové. Při zpracování jsou použité kokosové ořechy v BIO kvalitě pocházející z kontrolovaného ekologického zemědělství. Olej je bohatý na nasycené mastné kyseliny, především kyselinu laurovou, ale i kyselinu myristovou, olejovou, palmitovou a mnohé další, obsahuje vitamíny a antioxidanty. Pro své mnohé blahodárné účinky na pokožku nachází tento olej v kosmetice opravdu všestranné uplatnění.

Vzhled: při teplotě do 25°C – tuhá konzistence, při teplotě vyšší než 25°C nebo při kontaktu s pokožkou - tekutina

Barva: v tuhém stavu bílá, v tekutém stavu bezbarvá, čirá

Vůně: svěží kokosová, bez nepříjemných zápachů

Rozpustnost: ve vodě nerozpustný, v tucích neomezeně mísitelný

Bod tání: 24,64°C

Účinky v kosmetice

  • Používá se jako hydratační přípravek - zvlhčuje pleť, udržuje ji hladkou a zdravou. Lehce se vstřebává do pokožky a nezanechává na ní mastný film.

  • Pokožku účinně chrání před škodlivým UV zářením. Byl už před staletími využívaný jako ochrana před spálením sluncem a vysušováním slaným mořským vzduchem.

  • Má přirozené antioxidační vlastnosti, pomáhá bojovat proti vráskám a zachovávat pružnost a elasticitu pleti. Redukuje pigmentové skvrny.

  • Má výrazné regenerační účinky na pokožku.

  • Zjemňuje a zvláčňuje suchou a ztvrdlou pokožku, např. na loktech, patách apod.

  • Zmírňuje svědění způsobené alergiemi a po štípnutí hmyzem, urychluje hojení vyrážek, ekzémů a jizev. Uklidňuje pokožku po holení.

  • Je vhodný i na citlivou pokožku a na jemnou dětskou pokožku.

  • Je velmi šetrný, může být použitý i na citlivé oční okolí jako oční krém nebo např. na odlíčení očního make-upu.

  • Přispívá ke kvalitě vlasů, podporuje jejich růst, zabraňuje třepení konečků, vlasy hydratuje a vyživuje. Působí jako vlasový kondicionér, snižuje statickou elektřinu ve vlasech.

  • Ošetřuje nehtovou kůžičku, zlepšuje kvalitu nehtů.

  • Má výborné bělící účinky na zuby, eliminuje zápaly a krvácení z dáseň.

  • Kokosový olej je nejpopulárnějším olejem pro výrobu mýdla. Mýdla vyrobené s použitím kokosového oleje jsou tvrdší, dobře hydratují a snadněji pění.

Použití v kosmetických produktech

Pleťové krémy, odličovací přípravky, tělové krémy, vlasová kosmetika, dětská kosmetika, balzámy na rty, opalovací kosmetika, masážní přípravky, deodoranty, přípravky na holení a po holení, zubní pasty atd.

Země původu

Srí Lanka nebo Filipíny

Balení

Ve skleněném poháru se šroubovacím uzávěrem.

Upozornění

Upozorňujeme, že jde o přírodní produkt, tj. mohou existovat rozdíly v barvě a vůni v závislosti od konkrétní šarže.

Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce „Dokumenty“.

Související recepty na našem blogu

Prírodná výživná riasenka

Krém alebo mlieko na opaľovanie s SPF

Bio šampón s arganovým olejom

Prírodná bieliaca zubná pasta

List

Objem1L
Způsob získáváníLisovaný za studena
Bio kvalitaAno

Ke stažení