Oleje

Mandlový olej 150 ml Větší náhled

Mandlový olej LZS 100ml

1430

Kvalitní rostlinný olej lisovaný za studena. Je bohatým zdrojem omega-6 mastných kyselin, vitamínů (A, B1, B2, B6 a E) a minerálů. Má výborné hydratační a ochranné účinky. Uklidňuje podrážděnou, zanícenou nebo svědící pokožku a je vhodný i na citlivou a jemnou dětskou pokožku. Je výborným masážním olejem.
INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil
CAS: 8007-69-0 / 90320-37-9
Surovina pro výrobu kosmetiky
Více informací v detailu produktu.

Více detailů

Skladem

79 Kč s DPH

Více informací

INCI
Prunus Amygdalus Dulcis Oil

CAS
8007-69-0 / 90320-37-9

EINECS
- / 291-063-5

Charakteristika
Mandlový olej je získávaný studenou expresí ze zralých jader mandlí Prunus dulcis (Miller) D.A. Webb var. dulcis nebo Prunus dulcis (Miller) D.A. Webb var. amara (D.C.) Buchheim nebo ze směsi těchto dvou odrůd. Díky lisování za studena si olej uchovává všechny výživné látky a umožní tak dosáhnout nejlepší účinky na pokožku. Bohatý je především na vitamíny, minerály a nenasycené mastné kyseliny. Je jedním ze základních nosných olejů v kosmetice.

Vzhled: čirá kapalina
Barva: žlutá
Vůně: slabá charakteristická
Hustota (20 °C): 0,91 – 0,92 g.cm3
Rozpustnost: mírně rozpustný v etanolu; mísitelný s minerálními oleji; s vodou nemísitelný
Bod tuhnutí: cca -18 ° C
Bod vzplanutí: > 300 °C

Účinky v kosmetice

  • Je bohatý na vitamín E, K a základní vitamíny komplexu B. Je také bohatým zdrojem omega-6 mastných kyselin, minerálů, jako je vápník, zinek, mangan, fosfor, hořčík a draslík.
  • Pokožku zjemňuje a hydratuje, má uklidňující a hydratační účinky.
  • Působí jako účinný antioxidant, má anti-aging vlastnosti, zpomaluje stárnutí pokožky, zlepšuje elasticitu a redukuje výskyt vrásek. Pomáhá redukovat tmavé skvrny na kůži.
  • Reguluje zánět (např. akné), podráždění a zmírňuje svědění postižené pokožky. Je vhodný při ekzému, psoriáze, zmírňuje alergickou reakci pokožky.
  • Hloubkově čistí pokožku. Působí jako přírodní odstraňovač make-upu. Je nekomedogenní, tj. neucpává póry.
  • Zabraňuje poškození pokožky způsobenému UV zářením, regeneruje pokožku po nadměrném slunění.
  • Je vhodný na všechny typy pleti, i pro citlivou pleť a jemnou dětskou pokožku.
  • Je oblíbenou složkou vlasové kosmetiky: posiluje vlasové folikuly, podporuje zdravý růst vlasů, dodává vlasům sílu, pevnost a přirozený lesk, pomáhá eliminovat lupy.
  • Je důležitou součástí masážních přípravků - může být použitý jako nosný olej nebo v kombinaci s vůněmi nebo přírodními silicemi. Pomáhá snížit výskyt strií.
  • Je oblíbenou přísadou koupelových šumivým bomb a koupelových olejů.


Použití v kosmetických produktech
mýdla, pleťové krémy, tělové krémy, masážní přípravky, vlasová kosmetika, balzámy na rty atd.

Země původu
Španělsko

Balení
v plastové láhvi se šroubovacím uzávěrem

Upozornění
Upozorňujeme, že jde o přírodní produkt, tj. mohou existovat rozdíly v barvě a vůni v závislosti od konkrétní šarže.

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

Související recepty na našem blogu
Citrusovo-medovkový balzam na pery

List

Objem100ml
Způsob získáváníLisovaný za studena

Ke stažení