Oleje

Sezamový olej LZS BIO DEO 100ml Větší náhled

Sezamový olej LZS BIO DEO 100ml

1417

Kvalitní rostlinný olej lisovaný za studena v BIO/organické kvalitě, dearomatizovaný. Je bohatý na zinek, který zvyšuje produkci kolagenu. Pokožku zvláčňuje, regeneruje a obnovuje její pružnost. Je výborným masážním olejem, má schopnost pokožku detoxikovat. 
INCI: SESAMUM INDICUM SEED OIL 
CAS: 8008-74-0 
surovina pro výrobu kosmetiky 
Více informací v detailu produktu.  

Více detailů

Skladem

59 Kč s DPH

Více informací

INCI
SESAMUM INDICUM SEED OIL
CAS
8008-74-0
EINECS
232-370-6

Charakteristika
Sezamový olej lisovaný za studena v bio kvalitě, deodorizovaný. Olej se získává ze semínek jednoleté byliny sezamu indického rostoucí v tropických oblastech Mexika.

Vzhled: olejová kapalina
Barva: světle žlutá
Vůně: nevýrazná - olej je deodorizovaný
Hustota (20 °C): 0.915- 0.923
Rozpustnost (20 °C): ve vodě nerozpustný
Bod vzplanutí: > 280 ° C

Účinky v kosmetice
  • Sezamová semínka jsou využívána již celá staletí pro své blahodárné účinky na tělo i pokožku. Sezamový olej obsahuje důležité mastné kyseliny (kyselina linolová, kyselina olejová, kyselina palmitová, kyselina stearová), minerály a vitamíny. Lehko se vstřebává do pokožky.
  • Má vysoký obsah zinku – minerálu, který zvyšuje produkci kolagenu, díky čemuž pokožka získává větší pružnost.
  • Pomáhá eliminovat příznaky stárnutí, línie a vrásky, skvrny, podporuje obnovu kožních buněk, zlepšuje hydrataci pokožky.
  • Je bohatý na vitamíny D, B a přírodní antioxidant – vitamín E.
  • Díky vysokému obsahu vitamínu E nachází uplatnění v opalovacích přípravcích. Může být použit jako přírodní opalovací prostředek. Sezamový olej je schopný vytvořit ochranný film na kůži, čímž chrání pokožku před působením volných radikálů.
  • Působí protizánětlivě, zklidňuje poškozenou a poraněnou pokožku a také pokožku po nadměrném slunění.
  • Hydratuje a zvlhčuje suchou pokožku, např. lokty a kolena.
  • Vyživuje vlasovou pokožku, stimuluje růst vlasů a zanechává je hydratované. Pomáhá v boji proti lupům.
  • Je výborným masážním olejem – má schopnost odstraňovat enviromentální toxiny z těla a tím pokožku detoxikovat. Zároveň pomáhá zlepšit krevní oběh a zvýšit elasticitu pokožky.

Použití v kosmetických produktech
mýdla, pleťové krémy, tělové krémy, pleťové vody, odličovací emulze, přípravky do koupele, balzámy na rty, vlasová kosmetika, masážní přípravky atd.

Země původu
Mexiko

Balení
v plastové lahvi se šroubovacím uzávěrem

Upozornění
Upozorňujeme, že se jedná o přírodní produkt, tj. mohou existovat rozdíly v barvě a vůni v závislosti na konkrétní šarži.

Produktovou specifikaci, seznam alergenů a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

List

Objem100ml
Způsob získáváníLisovaný za studena
Bio kvalitaAno

Ke stažení