Oleje

Rakytníkový extrakt CO2 12ml Větší náhled

Rakytníkový olej 12ml

1247

Kvalitní rostlinný olej získaný šetrnou extrakcí pomocí oxidu uhličitého, díky čemu si zachovává maximální koncentraci všech prospěšných látek. Je mimořádně bohatý na vitamíny, především A a E, aminokyseliny, karotenoidy a další živiny. Pomáhá zvyšovat produkci kolagenu, čímž zlepšuje pružnost pokožky a bojuje proti jejímu předčasnému stárnutí. Má silné protizánětlivé, hojivé a regenerační účinky. Je vhodný i na ekzematickou a problematickou pokožku.
INCI: Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract
CAS: 90106-68-6; 84604-1 4-8
Surovina pro výrobu kosmetiky
Více informací v detailu produktu.

Více detailů

Skladem

109 Kč s DPH

Více informací

INCI
Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract

CAS
90106-68-6 / 84604-14-8

EINECS
290-292-8 / 283-291-9

Charakteristika
100 % přírodní produkt získávaný extrakcí CO2 ze sušené dužiny plodu rakytníku a stabilizovaný pomocí rozmarýnového antioxidantu. Má výrazné regenerační účinky na pokožku. Může se ředit s jinými oleji.

Vzhled: olejová kapalina (při pokojové teplotě mírně zakalená)
Barva: červená
Vůně: charakteristická
Bod vzplanutí: > 100 °C
Relativní hustota (při 20 °C): 0,910 – 0,925 g/cm3
Rozpustnost: ve vodě nerozpustný; dobře rozpustný v tucích
Konzervant: rozmarýnový antioxidant

Účinky v kosmetice

  • Rakytník je oblíbenou složkou kosmetiky díky svému vysokému obsahu vitamínů (A, B, C, D, E), aminokyselin, esenciálních olejů, karotenoidů a dalších prospěšných látek.
  • Je vhodnou složkou kosmetických přípravků určených pro ochranu pokožky. Chrání pokožku před působením volných radikálů.
  • Obsahuje bio aktivní látky, které působí proti předčasnému stárnutí pleti a zlepšují pružnost pokožky.
  • Je vhodný i na pokožku se sklonem k akné, protože působí protizánětlivě a pomáhá regulovat produkci kožního mazu.
  • Má výborné regenerační účinky, napomáhá hojení poškozené pokožky, zmírňuje podráždění po opalovaní.
  • Má příznivý na pokožku, vlasy i nehty.

Použití v kosmetických produktech
pleťové a tělové krémy a oleje, čistící pleťové přípravky, mýdla, sprchové šampony, vlasová kosmetika atd.

Země původu
Německo

Balení
v plastové láhvi s kapacím uzávěrem

Upozornění
Upozorňujeme, že jde o přírodní produkt, tj. mohou existovat rozdíly v barvě a vůni v závislosti od konkrétní šarže.

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

Související recepty na našem blogu
Telové maslo s rastlinným extraktom
Tuhý šampón s ílom

List

Objem12ml
Způsob získáváníExtrakce CO2

Ke stažení