Oleje

Prohlédnuté produkty

Babassu olej 100g Větší náhled

Babassu olej RAF 100g

1158

Kvalitní rostlinný olej rafinovaný. Má podobné vlastnosti jako kokosový olej, ale je mnohem vzácnější. Vyznačuje se vysokým obsahem vitamínu E a mastných kyselin, hlavně kyseliny laurové a myristové. Působí protizánětlivě, zklidňuje a regeneruje suchou, podrážděnou nebo poškozenou pokožku. Má pouze jemnou olejovou vůni, proto skvěle funguje jako nosný masážní olej.
INCI: Orbignya oleifera (Babassu) Seed Oil
CAS: 91078-92-1
surovina pro výrobu kosmetiky
Více informací v detailu produktu.

Více detailů

Skladem

59 Kč s DPH

Více informací

INCI
Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil
CAS
91078-92-1
EINECS
293-376-2

Charakteristika
Pochází ze semen babassu palmy z amazonské oblasti. Tato semena obsahují až 50 % oleje. Olej se získává mechanickým lisováním, následnou jemnou rafinací a bělením. Konečný produkt je velmi lehký tuk bez zápachu, který dodává produktům potřebnou tuhost.

Vzhled: při pokojové teplotě čirá olejovitá kapalina, při nižší teplotě tuhý
Barva: nažloutlá
Vůně: neutrální
Hustota (40 ° C): 0.910 - 0.930
Rozpustnost: ve vodě nerozpustný, rozpustný v rostlinných olejích
pH: neutrální

Účinky v kosmetice
  • Je bohatý na vitamin E, antioxidanty a mastné kyseliny, vyznačuje se hlavně vysokým obsahem kyseliny laurové a myristové.
  • Má uklidňující, ochranné a zvláčňující vlastnosti.
  • Proniká rychle do pokožky a nezanechává na ní mastný film.
  • Pro své protizánětlivé vlastnosti je výborný v boji proti akné, neucpává póry.
  • Přináší úlevu pro suchou a podrážděnou pokožku. Ošetřuje a zklidňuje pokožku po nadměrném slunění.
  • Ošetřuje a regeneruje vlasy, působí proti lupům, zklidňuje podrážděnou vlasovou pokožku.
  • Má podobné vlastnosti jako kokosový olej. Taje při kontaktu s pokožkou.
  • Díky své mírné vůni je výborným nosným olejem, vhodným i na masáže. Umožňuje vyniknout aroma přidaných esenciálních olejů.

Použití v kosmetických produktech
mýdla, tělová másla, masážní másla, krémy, pleťové vody, balzámy na rty, vlasové přípravky atd.

Země původu
Dominikánská republika, vyroben v Itálii

Balení
v plastovém kelímku

Upozornění
Upozorňujeme, že se jedná o přírodní produkt, tj. mohou existovat rozdíly v barvě a vůni v závislosti od konkrétní šarže.

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

List

Hmotnost100g
Způsob získáváníRafinovaný

Ke stažení