Vážení zákazníci,

vzhledem k exponovanému předvánočnímu období

je aktuální doba expedice objednávky

do 10 pracovních dnů od jejího přijetí.

Děkujeme za pochopení.

Zavřít

Oleje

Arganový olej bio LZS 35 ml Větší náhled

Arganový olej LZS BIO DEO 35ml

0663

Kvalitní rostlinný olej lisovaný za studena v BIO/organické kvalitě, dearomatizovaný. Velmi oblíbený olej se všestranným použitím v kosmetice, často nazývaný i "marocké" nebo "tekuté zlato". Je bohatý na vitamín E, přírodní antioxidant. Má anti-aging účinky, zpomaluje proces stárnutí pokožky. Lehká dezodorizace odstraňuje charakteristický zápach oleje při zachování všech jeho benefitů. 
INCI: Argania Spinosa Kernel Oil
CAS: 223747-87-3 / 299184-75-1  
surovina pro výrobu kosmetiky 
Více informací v detailu produktu.

Více detailů

Skladem

109 Kč s DPH

Více informací

INCI
Argania Spinosa Kernel Oil

CAS
223747-87-3 / 299184-75-1 

Charakteristika
Arganový olej lisovaný za studena v bio kvalitě, deodorizovaný. Olej se získává z jader plodů argánie trnité. Po sklizni jsou plody sušené na slunci nebo v troubě, následně je z nich odstraněna dužina a kůra. Každý ořech nacházející se v plodu, musí být ručně rozlousknut. Semínka jsou následně mletá a lisováním se z nich získává olej. Je bohatý na vitamín E a polynenasycené mastné kyseliny. V kosmetice má všestranné využití.

Vzhled: čirá viskózní kapalina
Barva: bledě žlutá až oranžová
Vůně: charakteristická jemná, nevýrazná - olej je deodorizovaný
Hustota (20 °C): cca 0,918 g.cm3
Teplota tuhnutí: -5 °C
Bod varu: > 350
Bod vzplanutí: > 300
Rozpustnost: ve vodě nerozpustný

Účinky v kosmetice
  • Díky svým výrazným pozitivním účinkům na pleť a bohatému obsahu vitamínu E, je často nazýván "tekuté zlato" nebo "marocké zlato".
  • Má silné anti-aging vlastnosti, pomáhá v boji proti vráskám, zpomaluje stárnutí pleti, podporuje tvorbu kolagenu a vrací pleti elasticitu.
  • Má přirozené antioxidační vlastnosti, chrání pokožku před UV zářením a nepříznivým vlivům počasí.
  • Snadno se vstřebává do pokožky, nezanechává na ní mastný film. Reguluje tvorbu kožního mazu.
  • Je dobrým pomocníkem proti akné, ekzémům, otokům, lupénce a napomáhá také korekci jizev.
  • Je často využíván ve vlasové kosmetice. Dodává vlasům sílu, lesk a hebkost a zvýrazňuje jejich barvu. Pomáhá vlasy hydratovat a dodává jim zdraví a výživu. Je vhodné jej používat na vlasy namáhané barvením nebo častými úpravami.
  • Podporuje růst a regeneraci nehtů, důkladně ošetřuje a vyživuje nehtovou pokožku.
  • Při výrobě mýdla se arganový olej používá jako doplněk k ostatním olejům. Mýdlo vyrobené z arganového oleje má hydratační, zklidňující a zjemňující účinky.

Použití v kosmetických produktech
mýdla, pleťové krémy, tělové krémy, pleťové vody, odličovací emulze, přípravky do koupele, balzámy na rty, vlasová kosmetika atd.

Země původu
Maroko

Balení
v plastové láhvi s kapacím uzávěrem

Upozornění
Upozorňujeme, že se jedná o přírodní produkt, tj. mohou existovat rozdíly v barvě a vůní v závislosti od konkrétní šarže.

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

Související recepty na našem blogu
Pleťové olejové sérum
Bio šampón s uhorkovo-melónovou vôňou

List

Objem35ml
Způsob získáváníLisovaný za studena
Bio kvalitaAno

Ke stažení