Kvalitní rafinované rostlinné máslo s mírnou kakaovou vůní. Je bohaté na esenciální mastné kyseliny, antioxidanty a vitamín E. Má výrazný zvláčňující účinek na pokožku a je velmi stabilní. Je oblíbenou složkou pleťové a tělové kosmetiky, mýdel a balzámů na rty. INCI: Theobroma Cacao Seed Butter CAS: 84649-99-0 surovina pro výrobu kosmetiky Více informací v detailu produktu.
Kakaové máslo se získává lisováním plodů kakaovníku pravého (Theobroma cacao). Z latinského názvu také pochází jeho anglické označení theobroma oil (olej z Theobroma). Bobule se nejdříve fermentují a následně suší při vysoké teplotě. Pozdějším mechanickým lisováním je z bobulí oddělen tuk (nazývaný také kakaové máslo) a kakaový prášek. V závěru procesu výroby kakaového másla probíhá rafinace a následně peletkování másla. Kakaové máslo obsahuje esenciální mastné kyseliny - kyselinu palmitovou, stearovou a omega-9 mastnou kyselinu - kyselinu olejovou.
Vzhled: peletky
Barva: jemně nažloutlá
Vůně: mírná kakaová
Bod tání: 31- 35 °C
Účinky v kosmetice
Obsahuje esenciální mastné kyseliny, množství antioxidantů a vitamín E.
Je častou součástí pleťových krémů a mýdel, a to především díky svému zvláčňujícímu efektu, který pomáhá dotvářet sametovou pokožku.
Ochraňuje, regeneruje a hydratuje pokožku, zpomaluje ztrátu vlhkosti pokožky.
Minimalizuje vrásky v okolí očí, úst a v oblasti krku.
Pomáhá předcházet vzniku strií a zjizvení od akné.
Pomáhá ošetřovat popálenou, suchou, popraskanou a svědivou pokožku.
Slouží jako zvláčňující složka balzámů na rty.
Používá se jako doplňkový olej při výrobě mýdla (5 - 10%). Mýdla, jejichž součástí je kakaové máslo, voní po čokoládě, jsou tvrdší, pevnější a máslo jim propůjčuje sametový hydratační účinek.
Při aromaterapeutických masážích podporuje relaxaci a pocit pohody.
Použití v kosmetických produktech
mýdla, krémy, pleťová mléka, balzámy na rty, hydratační emulze, opalovací kosmetika, masážní přípravky atd.
Země původu
Německo
Balení
v igelitovém sáčku
Upozornění
Upozorňujeme, že se jedná o přírodní produkt, tj. mohou existovat rozdíly v barvě a vůni v závislosti od konkrétní šarže. Případná nerovnoměrná barva peletek je způsobena tím, že stupeň odstranění kakaového prášku z tuku při výrobě nemusí být zcela homogenní, tj. jedná se pouze o odlišný vzhled, který nemá žádný vliv na vlastnosti anebo trvanlivost suroviny, tu je možné bez jakýchkoliv omezení používat. Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.