Másla

Kakaové máslo RAF DEO 100g Větší náhled

Kakaové máslo RAF DEO 100g

1443

Kvalitní rafinované rostlinné máslo deodorizované. Je vhodné ve formulacích, kde není žádoucí, aby přirozená kakaová vůně překryla jiné ingredience. Je bohaté na esenciální mastné kyseliny, antioxidanty a vitamín E. Má výrazný zvláčňující účinek na pokožku a je velmi stabilní. Je oblíbenou složkou pleťové a tělové kosmetiky, mýdel a balzámů na rty.
INCI: Theobroma Cacao Seed Butter
CAS: 84649-99-0
surovina pro výrobu kosmetiky
Více informací v detailu produktu. 

Více detailů

Skladem

59 Kč s DPH

Více informací

INCI 
Theobroma Cacao Seed Butter
CAS
84649-99-0
EINCES
283-480-6

Charakteristika
Kakaové máslo se získává lisováním plodů kakaovníku pravého (Theobroma cacao). Z latinského názvu také pochází jeho anglické označení theobroma oil (olej z Theobroma). Bobule se nejdříve fermentují a následně suší při vysoké teplotě. Pozdějším mechanickým lisováním je z bobul oddělený tuk (nazývaný také kakaové máslo) a kakaový prášek. V závěru procesu výroby kakaového másla probíhá rafinace a deodorizace, která máslo zbaví jeho typické aromy, proto je vhodné do formulací,kde není žádoucí výrazná kakaová aroma nebo kde je potřebné nechat vyniknout vůně jiných přidaných ingrediencí. Kakaové máslo obsahuje esenciální mastné kyseliny – kyselinu palmitovou, stearovou a omega-9 mastnou kyselinu – kyselinu olejovou.

Vzhled: pevná látka (nad 35 °C kapalina)
Barva: nažloutlá, neprůhledná
Vůně: typická, bez cizích vůní
Bod varu: > 350 °C
Bod vzplanutí: > 200 °C
Rozpustnost: ve vodě nerozpustné

Účinky v kosmetice
  • Obsahuje esenciální mastné kyseliny, množství antioxidantů a vitamín E.
  • Je častou součástí pleťových krémů a mýdel, a to především díky svému zvláčňujícímu efektu, který pomáhá dotvářet sametovou pokožku.
  • Ochraňuje, regeneruje a hydratuje pokožku, zpomaluje ztrátu vlhkosti pokožky.
  • Minimalizuje vrásky v okolí očí, úst a v oblasti krku.
  • Pomáhá předcházet vzniku strií a zjizvení od akné.
  • Pomáhá ošetřovat popálenou, suchou, popraskanou a svědivou pokožku.
  • Slouží jako zvláčňující složka balzámů na rty.
  • Používá se jako doplňkový olej při výrobě mýdla (5 – 10 %). Mýdla, kterých součástí je kakaové máslo jsou tvrdší, pevnější a máslo jim propůjčuje sametový hydratační účinek.


Použití v kosmetických produktech
mýdla, krémy, pleťové mléka, balzámy na rty, hydratační emulze, samoopalovací krémy, masážní přípravky atd.

Země původu
Holandsko, Francie anebo Německo

Balení
v plastovém kelímku anebo kbelíku

Upozornění

Upozorňujeme, že se jedná o přírodní produkt, t.j. mohou existovat rozdíly v barvě a vůni v závislosti od konkrétní šarže.
Toto kakaové máslo se rozpouští pomaleji než kakaové peletky, proto je potřebné rozpouštět ho pomalu při teplotě cca 35 – 40 °C. Při vyšší teplotě se může připálit.

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Dokumenty“.

Související recepty na našem blogu
Telový krém s bylinkami
Citrusovo-medovkový balzam na pery

List

Hmotnost100g
Způsob získáváníRafinovaný

Ke stažení