Prohlédnuté produkty

Kakaové máslo 100 g Větší náhled

Kakaové máslo NERAF 200g

070-0976

Kvalitní nerafinované (přírodní) rostlinné máslo z divokého sběru s výraznou kakaovou vůní. Je bohaté na esenciální mastné kyseliny, antioxidanty a vitamín E. Má výrazný zvláčňující účinek na pokožku a je velmi stabilní. Je oblíbenou složkou pleťové a tělové kosmetiky, mýdel a balzámů na rty. 

INCI: Theobroma Cacao Seed Butter 
CAS: 84649-99-0 / 8002-31-1 

Surovina pro výrobu kosmetiky. 
Více informací v detailu produktu. 

Více detailů

Skladem

149 Kč s DPH

Více informací

INCI

Theobroma Cacao Seed Butter

CAS

84649-99-0 / 8002-31-1

EINECS

283-480-6

Charakteristika

Kakaové máslo se získává lisováním plodů Kakaovníku pravého (Theobroma cacao). Z latinského názvu také pochází jeho anglické označení theobroma oil (olej z theobromy). Bobule se nejdříve fermentují a následně suší při vysoké teplotě, pozdějším mechanickým lisováním je z bobulí oddělen tuk (nazývaný též kakaové máslo) a kakaový prášek. Kakaové máslo obsahuje esenciální mastné kyseliny - kyselinu palmitovou, stearovou a omega-9 mastnou kyselinu - kyselinu olejovou.

Vzhled: pevný

Barva: slonová kost až bledě hnědá

Vůně: výrazná kakaová

Rozpustnost: nerozpustné ve vodě

Bod vzplanutí: > 280°C

Teplota tání: 32,0–35,0°C

Bod varu: > 100°C

Účinky v kosmetice

  • Obsahuje esenciální mastné kyseliny, množství antioxidantů a vitamín E.

  • Je častou součástí pleťových krémů a mýdel, a to především díky svému zvláčňujícímu efektu, který pomáhá dotvářet sametovou pokožku.

  • Ochraňuje, regeneruje a hydratuje pokožku, zpomaluje ztrátu vlhkosti pokožky.

  • Minimalizuje vrásky v okolí očí, úst a v oblasti krku.

  • Pomáhá předcházet vzniku strií a zjizvení od akné.

  • Pomáhá ošetřovat popálenou, suchou, popraskanou a svědivou pokožku.

  • Slouží jako zvláčňující složka balzámů na rty.

  • Používá se jako doplňkový olej při výrobě mýdla (5–10%). Mýdla, jejichž součástí je kakaové máslo, voní po čokoládě, jsou tvrdší, pevnější a máslo jim propůjčuje sametový hydratační účinek.

  • Při aromaterapeutických masážích podporuje relaxaci a pocit pohody.

Použití v kosmetických produktech

Mýdla, krémy, pleťová mléka, balzámy na rty, hydratační emulze, opalovací kosmetika, masážní přípravky atd.

Země původu

Pobřeží Slonoviny

Balení

V plastovém kelímku.

Upozornění

Upozorňujeme, že se jedná o přírodní produkt, tj. mohou existovat rozdíly v barvě a vůni v závislosti od konkrétní šarže.

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

Související recepty na našem blogu

Tuhé masielka do kúpeľa

Prírodný deodorant a antiperspirant

Maslové masážne kocky

Telový krém s bylinkami

Citrusovo-medovkový balzam na pery

List

Hmotnost200g
Způsob získáváníNerafinovaný

Ke stažení