Prohlédnuté produkty

Polysorbát 80 100ml Větší náhled

Polysorbát 80 100ml

140-1756

Emulgátor typu olej ve vodě, surfaktant, solubilizátor, smáčedlo, dispergační činidlo a stabilizátor. Používá se k solubilizaci (rozpouštění) rostlinných i esenciálních olejů a kosmetických barev do kosmetických produktů na vodní bázi. 
Alternativní název je Tween 80. 

INCI: Polysorbate 80 
CAS: 9005-65-6 

Surovina pro výrobu kosmetiky. 
Více informací v detailu produktu. 

Více detailů

Skladem

59 Kč s DPH

Více informací

INCI

Polysorbate 80

CAS

9005-65-6

EINECS

--

Charakteristika

Emulgátor typu olej ve vodě, surfaktant, solubilizátor, smáčedlo, dispergační činidlo a stabilizátor. Používá se k solubilizaci (rozpouštění) rostlinných i esenciálních olejů a kosmetických barev do kosmetických produktů na vodní bázi. Má dobré dermatologické vlastnosti. Konečný produkt je zakalený.

Vzhled: čirá viskózní kapalina

Barva: žlutá

Vůně: charakteristická

Relativní hustota: 1,06 – 1,10

Bod vzplanutí: > 100 °C

pH: 5.0 - 8.0

Účinky v kosmetice

  • Usnadňuje výrobu a zlepšuje kvalitu šumivých bomb do koupele. Pomůže použitým rostlinným i esenciálním olejům lépe se rozpustit ve vodní lázni. Má schopnost dobře rozptýlit použité tekuté barvy i slídové práškové barvy (MICA), čímž zabraňuje zabarvení vany nebo pokožky. Použitím Polysorbátu 80 se snižuje množství smáčedla potřebného při výrobě šumivek, čímž se zároveň snižuje riziko, že se vydělávaná směs aktivuje příliš brzy. Usnadňuje vybírání hotových šumivek z formy.

  • Pomáhá jiným účinným složkám kosmetického produktu snáze proniknout do pokožky.

  • Má hydrofilní účinek, tzn. váže na sebe vodu, přivádí do pokožky vlhkost a zabraňuje její ztrátě. Pokožku a vlasy zanechává hydratované a jemné.

  • Napomáhá stabilitě krémů, pleťových vod a gelů, zejména těch, které jsou vyrobeny za studena, tím, že podporuje snadné spojení oleje a vody.

Použití v kosmetických produktech

Šumivé bomby do koupele, tělová mléka a krémy, pleťové krémy, pleťové vody, tonika, odličovací přípravky, tekuté emulze, vlasové šampony a kondicionéry, sprchové gely, mýdla, koupelové oleje, opalovací kosmetika, ústní vody, dekorativní kosmetika.

Doporučené dávkování

1-20% (1-6% do šumivých bomb do koupele; u ostatních produktů dle konkrétní receptury)

Země původu

EU

Balení

V plastové lahvičce se šroubovacím uzávěrem.

Upozornění

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

Související recepty na našem blogu

Viacfarebné maľované šumivky

List

Objem100ml

Ke stažení