Kosmetické suroviny

Prohlédnuté produkty

Snížená cena! Oxid titaničitý 100g Větší náhled

Oxid titaničitý 250g - minimální trvanlivost do 29.5.2021

1511_akce

Oxid titaničitý, 250g
surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

79 Kč s DPH

-20 Kč

99 Kč

Více informací

CAS
13463-67-7

Charakteristika
Oxid titaničitý je přírodní minerál, nazývaný také titanová běloba. Jde o velmi jemně mletý, nemodifikovaný, povrchově neupravený pigment ve formě bílého prášku, který je ve vodě nerozpustný. Je považován za bezpečnou přísadu kosmetických produktů, je netoxický, vhodný na výrobu přírodní kosmetiky.

Vzhled: prášek
Barva: Bílá
Číslo barevného indexu: 77891
Vůně: bez zápachu
Hustota (při 20 °C): 3900 – 4260 kg/m3
Bod tání: > 1560 °C
pH: 7 -10 při 20 °C
Rozpustnost: vodou ředitelný

Účinky v kosmetice
V kosmetice se používá jako bělidlo na dosažení bílé anebo neprůsvitné barvy produktů, např. mýdel, krémů. 
Pro svou krycí a absorpční schopnost tvoří složku minerálních make-upů a deodorantů.
Je bezpečnou přísadou opalovacích přípravků, v kterých plní úlohu fyzikálního UV filtru nedráždivého pro pokožku (zabraňuje pronikání UV záření do pokožky).

Použití v kosmetických produktech
Mýdla, tělové krémy a mléka, pleťové krémy, dekorativní kosmetika (např. minerální make-up, rtěnky, balzámy na rty), deodoranty, opalovací kosmetika, dětská kosmetika, zubní pasty atd.

Země původu
Česká republika

Balení
v igelitovém sáčku

Upozornění
Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

List

Hmotnost250g

Ke stažení