Kosmetické suroviny

Prohlédnuté produkty

Extrakt ze zeleného čaje 12ml Větší náhled

Extrakt ze zeleného čaje 10ml

1364

Vodní extrakt získaný z listů z ekologicky pěstovaného zeleného čaje (Camellia sinensis), stabilizovaný rostlinným glycerínem v BIO kvalitě. Extrakcí lze z rostlin vytěžit maximální množství aktivních látek prospěšných pro pokožku. Zelený čaj je bohatý na antioxidanty a vitamíny, především vitamín C a E. Chrání pokožku před škodlivým vlivem volných radikálů, zpomaluje proces stárnutí pokožky, zlepšuje její pružnost, zvyšuje hydrataci. Je výborný v péči o oční okolí.

INCI: Glycerin, Aqua, Camelia sinensis extract
CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 84650-60-2

surovina pro výrobu kosmetiky
Více informací v detailu produktu

Více detailů

Skladem

32 Kč s DPH

Více informací

INCI

Glycerin, Aqua, Camelia sinensis extract

CAS

56-81-5, 7732-18-5, 84650-60-2

EINECS

200-289-5, 231-791-2, 283-519-7

Charakteristika

Vodní extrakt získaný z listů z ekologicky pěstovaného zeleného čaje (Camellia sinensis), stabilizovaný rostlinným glycerínem v BIO kvalitě. Z celkového počtu složek je 99,9% přírodního původu, pocházejících z ekologického zemědělství. Suroviny jsou certifikovány společností ECOCERT Greenlife. Neslouží jako náhrada vůně do kosmetiky!

Vzhled (při 20°C): transparentní kapalina s případnými lehkými sraženinami
Barva: oranžová až tmavě-oranžová
Vůně: charakteristická
Hustota (při 20°C): 1.125-1.145
Rozpustnost: rozpustný ve vodě a v 50% alkoholu; nerozpustný v minerálních a rostlinných olejích
pH: 4,4-5,4
Konzervant: 0,1% kyseliny sorbové

Účinky v kosmetice

  • Zelený čaj je přirozeně bohatý na antioxidanty jako jsou vitamín C a vitamín E. Neutralizuje volné radikály.
  • Je vhodný na všechny typy pleti. Pro své anti-aging vlastnosti je výborný pro zralou pleť, zlepšuje vzhled a pružnost pokožky a pro své protizánětlivé účinky je vhodný i na pleť se sklonem k akné.
  • Má výrazný hydratační a zvláčňující účinek na pokožku, zklidňuje podrážděnou pokožku.
  • Je výborný v péči o oční okolí.
  • Je vhodnou složkou přípravků určených pro péči o vlasy. Pomáhá suchým a poškozeným vlasům a je účinný proti vypadávání vlasů.

Použití v kosmetických produktech

make-up produkty, odličovací pleťové vody, tělové a pleťové krémy, sprchové gely, mýdla, opalovací kosmetika, čistící ubrousky, přípravky proti celulitidě, vlasová kosmetika atd.

Země původu

Čína, vyrobeno ve Francii

Balení

v plastové lahvičce s kapacím uzávěrem

Upozornění

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

Související recepty na našem blogu

Telové maslo s rastlinným extraktom - 3 druhy
Masky na tvár

Tuhý šampón s ílom

List

Objem12ml

Ke stažení