Kosmetické suroviny

Prohlédnuté produkty

Emulgátor BTMS 50g Větší náhled

Emulgátor BTMS 100g

1299

Samoemulgující emulgační vosk rostlinného původu vyrobený z řepkového oleje. Vytváří emulze typu olej ve vodě. Emulgátor, zahušťovadlo a stabilizátor pro různé kosmetické produkty.

INCI: Cetearyl Alcohol (and) Behentrimonium Methosulfate
CAS: 81646-13-1

Surovina pro výrobu kosmetiky.
Více informací v detailu produktu.

Více detailů

Skladem

119 Kč s DPH

Více informací

INCI

Cetearyl Alcohol (and) Behentrimonium Methosulfate

CAS

81646-13-1

Charakteristika

Emulgační vosk rostlinného původu, vyrobený z řepkového oleje. Vytváří emulze typu olej ve vodě. Doporučuje se jako multifunkční složka celé řady kosmetických produktů určených pro osobní péči.

Vzhled: malé voskovité pastilky
Barva: šedobílá až bílá
Vůně: charakteristická
Relativní hustota: 0,825 (85°C)
Rozpustnost: ve vodě rozptylné
pH: 6,0-7, 0,1% (jako vodný roztok)
Bod tání: 55-65°C

Účinky v kosmetice

  • emulgátor, zahušťovadlo a stabilizátor pro různé produkty péče o vlasy a pokožku
  • je samoemulgující, tj. umožňuje vytvářet stabilní emulze bez přidání dalšího emulgátoru nebo stabilizátoru
  • rostlinný původ
  • kosmetickým přípravkům dodává emulzní konzistenci, krémy získávají lehkou a hedvábnou texturu
  • pokožku hydratuje a zjemňuje
  • výborný jako složka vlasových omyvatelných i neomyvatelných přípravků - má velmi dobré kondicionační vlastnosti, usnadňuje rozčesávání vlasů, působí antistaticky, vlasy zanechává hebké a poddajné

Použití v kosmetických produktech

vlasové šampony, vlasové kondicionéry, vlasové masky, tělové krémy a emulze, pleťové krémy, pleťové vody, antiperspiranty, deodorační tyčinky, dekorativní kosmetika, opalovací kosmetika atd.

Doporučené dávkování

1–10%
(Přidává se do olejové fáze při cca 60°C)

Země původu

USA

Balení

v sáčku se zipem

Upozornění

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

Ke stažení