Kosmetické suroviny

Prohlédnuté produkty

Růžový extrakt 12ml Větší náhled

Růžový extrakt 10ml

1265

Růžový extrakt

surovina pro výrobu kosmetiky

INCI: Glycerin, Aqua, Rosa centifolia extract
CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 84604-12-6

Více detailů

Skladem

29 Kč s DPH

Více informací

INCI

Glycerin, Aqua, Rosa centifolia extract

CAS

56-81-5, 7732-18-5, 84604-12-6

EINECS

200-289-5, 231-791-2, 283-289-8

Charakteristika

Vodní výluh získaný z frakce okvětních lístků růže (Rosa Centifolia), stabilizovaný pomocí rostlinného glycerinu. Růže je symbolem věčné krásy. V kosmetice je oblíbenou složkou nejen pro mnohé příznivé účinky na pokožku, ale i pro svou delikátní svěží vůni. Neslouží jako náhrada vůně do kosmetiky!

Vzhled: transparentní kapalina s případnými lehkými sraženinami
Barva: oranžovo-žlutá až oranžová
Vůně: charakteristická vůně růží
Hustota (při 20°C): 1,120-1,140
Rozpustnost: rozpustný ve vodě a v 50% alkoholu; nerozpustný v minerálních a rostlinných olejích
pH: 3,5–5,5
Konzervant: 0,1% kyseliny sorbové

Účinky v kosmetice

  • Růže má blahodárný vliv na pokožku. Působí antibakteriálně, protizánětlivě a hydratačně.
  • Zjemňuje hrubou kůži, stahuje póry, zklidňuje pokožku, sjednocuje barevný tón pleti, regeneruje poškozené buňky a působí proti předčasnému stárnutí pokožky.
  • Vhodný na všechny typy pleti - na suchou, smíšenou, i na citlivou a mastnou pleť.
  • Příznivě ovlivňuje vlasovou pokožku a dodává lesk poškozeným a unaveným vlasům.

Použití v kosmetických produktech

make-up produkty, odličovací pleťové vody, tělové a pleťové krémy, sprchové gely, mýdla, šampony, čistící ubrousky atd.

Země původu

Francie

Balení

v plastové lahvičce s kapátkem

Upozornění

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

Související recepty na našem blogu

Telové maslo s rastlinným extraktom - 3 druhy

Tuhý šampón s ílom

List

Objem10ml

Ke stažení