Kosmetické suroviny

Prohlédnuté produkty

Olivový skvalan - squalane 12ml Větší náhled

Olivový skvalan - squalane 12ml

1186

Olivový skvalan – squalene je čistě rostlinná aktivní látka získaná z olivového oleje. Jde o tzv. „suchý olej“ - velmi lehce a rychle se vstřebává do pokožky bez pocitu mastnoty, výrazně ji hydratuje a pomáhá redukovat výskyt vrásek. Často je nazývaný jako „přírodní facelift“.

INCI: Squalane
CAS: 111-01-3

Surovina pro výrobu kosmetiky.
Více informací v detailu produktu.

Více detailů

Skladem

39 Kč s DPH

Více informací

INCI

Squalane

CAS

111-01-3

EINECS

203-825-6

Charakteristika

Olivový skvalan – squalene je čistě rostlinný produkt získaný z olivového oleje. Jde o tzv. „suchý olej“. Jeho lipidy jsou kompatibilní s lidskou pokožkou, velmi lehce a rychle se vstřebává do pokožky, výrazně ji hydratuje a pomáhá snižovat výskyt vrásek, proto je často nazývaný i jako „přírodní facelift“.
Vzhled: čirá kapalina
Barva: bezbarvá
Vůně: bez vůně
Rozpustnost: nerozpustný ve vodě, rozpustný v alkoholu
Hustota (20°C): 0,806-0,811g/cm3
Bod varu: >176°C
Bod vzplanutí: 218°C

Obsahuje: 2,6,10,15,19,23-hexamethyltetrakosan

Účinky v kosmetice

  • Vynikající a uznávaná přírodní látka známá jako „přírodní facelift“.
  • Stimuluje regeneraci kožních buněk, působí antioxidačně a pomáhá redukovat výskyt vrásek, proto je oblíbenou složkou anti-aging krémů.
  • Výborně se roztírá a lehce se vstřebává do pokožky bez pocitu mastnoty. Pleť výrazně zvláčňuje, hydratuje a zlepšuje její pružnost, zanechává ji hladkou a krásně rozjasněnou.
  • Chrání pokožku před nepříznivými vlivy venkovního prostředí a před slunečním zářením. Pomáhá snižovat následky poškození pleti vlivem povětrnostních vlivů (slunce, chlad, vítr).
  • Je velmi kompatibilní s lidskou pokožkou, proto je vhodný na všechny typy pleti, na mladou, aknózní, ale i na zralou, suchou a citlivou pleť. Je hypoalergenní.
  • Může být použitý i samostatně pod make-up.
  • Zlepšuje kvalitu vlasů, dodává jim potřebnou hydrataci. Ošetřuje roztřepené a poškozené konečky vlasů. Uhladí rozlétané a krepovité vlasy.

Použití v kosmetických produktech

Pleťové a tělové krémy, pleťové séra, oční krémy, balzámy na rty, mýdla, masážní oleje, vlasová kosmetika atd.

Země původu

USA

Balení

v plastové lahvičce s kapacím uzávěrem

Upozornění

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

Související recepty na našem blogu

Luxusný trblietavý olej na telo

Pleťové olejové sérum
Avokádové telové maslo

Ke stažení