Kosmetické suroviny

Sleva Tekuté hedvábí 35ml Větší náhled

Tekuté hedvábí 35ml

0933

Tekuté hedvábí - hedvábný protein, 35ml
surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

69 Kč s DPH

-10 Kč

79 Kč

Více informací

INCI
Hydrolyzed Silk

CAS
96690-41-4

Charakteristika
Tekutý hedvábí má biologický původ, získává se kontrolovanou hydrolýzou z fibroinu. Používá se jako aktivní biologická přísada různých kosmetických přípravků určených na starostlivost o pokožku, vlasy a nehty. Představuje víceúčelové kondicionační činidlo.

Vzhled: čirá tekutina
Barva: žlutá až jantarová
Vůně: charakteristická
Rozpustnost: rozpustný ve vodě
pH: 5 – 7,5
Konzervanty: směs Phenoxyethanol (CAS: 122-99-6) a Ethylhexylglycerin (CAS: 70445-33-9), Imidazolidinyl urea (CAS: 39236-46-9)

Účinky v kosmetice

  • Pro své antistatické, filmotvorné, hydratační, změkčující, regenerační, ochranné a kondicionační vlastnosti je častou složkou různých kosmetických přípravků.
  • Obsahuje volné aminokyseliny, které pomáhají udržovat vlhkost v pokožce a ve vlasech.
  • Na pokožce a ve vlasech vytváří zvláčňující ochrannou bariéru, čímž pomáhá odvrátit nepříznivý vliv venkovního prostředí.
  • Je oblíbenou složkou vlasové kosmetiky. Obsažené volné aminokyseliny pronikají do vlasového vlákna a udržují vlhkost v pokožce i ve vlasech. Vlasy i vlasovou pokožku regeneruje, zlepšuje poddajnost vlasů a zvyšuje jejich lesk.
  • Intenzivně regeneruje a hydratuje pokožku, dodává jí hebkost, pružnost a vitalitu.


Použití v kosmetických produktech
pleťové krémy a mléka, pleťové vody, tělové krémy, sprchové gely, mýdla, vlasová kosmetika, starostlivost o ruky a nehty, dekorativní kosmetika atd.
šampony a čistící prostředky určené pro domácí zvířata
Doporučené dávkování
2 – 5 %

Země původu
EU

Balení
v plastové láhvi s kapátkem

Upozornění
Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".
Související recepty na našem blogu

Bio šampón s uhorkovo-melónovou vôňou

Ke stažení