Kosmetické suroviny

Prohlédnuté produkty

Xanthanová guma 50g Větší náhled

Xanthanová guma 50g

0907

Xanthanová guma se používá jako přísada do kosmetických produktů, která slouží jako zahušťovadlo, stabilizátor emulze i jako zvlhčující látka.

INCI: Xanthan Gum
CAS: 11138-66-2

Surovina pro výrobu kosmetiky.
Více informací v detailu produktu.

Více detailů

Skladem

24 Kč s DPH

Více informací

INCI

Xanthan Gum

CAS

11138-66-2

Charakteristika

Xanthanová guma se používá jako přísada do kosmetických produktů, která slouží jako zahušťovadlo, stabilizátor emulze, ale i jako zvlhčující látka. Při její výrobě nebyli použité geneticky modifikované suroviny.
Vzhled: prášek
Barva: krémově bílá až krémová
Vůně: mírná 
Rozpustnost: rozpustná ve vodě; s vodou tvoří viskózní roztoky
pH (25°C): 6–8

Účinky v kosmetice

  • Má stabilizační, zahušťující a emulgační schopnosti – umožňuje smíchat dvě různé kapaliny, které se jinak smíchat nedají, např. vodu a olej. 
  • Na pleť má hydratační účinek.

Použití v kosmetických produktech

Tělové krémy a mléka, pleťové krémy a masky, oční gely, tekuté mýdla, sprchové gely, šampony, laky na vlasy, masážní gely, gely na holení, dekorativní kosmetika, zubní pasty atd.

Země původu

Čína

Balení

v plastovém sáčku

Upozornění

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.



Ke stažení