Prohlédnuté produkty

Aloe vera gel 200ml Větší náhled

Aloe vera gel 5X (koncentrát) 200ml

140-0906

Aloe vera gel 5X je vyrobený z ekologicky pěstovaných a zpracovávaných listů rostliny aloe vera. Jedná se o koncentrát 5X a má kapalnou konzistenci. 
Aloe vera je bohaté na vitamíny, minerály, aminokyseliny a enzymy, díky kterým má mnohé pozitivní účinky, které se hodně využívají v kosmetických produktech. 

INCI: Aloe Barbadensis Leaf 
CAS: 8001-97-6 

Surovina pro výrobu kosmetiky. 
Více informací v detailu produktu. 

Více detailů

Skladem

199 Kč s DPH

Více informací

INCI

Aloe Barbadensis Leaf

CAS

8001-97-6

Charakteristika

Aloe vera gel je certifikovaný produkt, vyrobený z ekologicky pěstovaných a zpracovávaných listů léčivé rostliny aloe vera. Jedná se o koncentrát 5X, tj. z 5 litrů přírodní šťávy z listů aloe vera, tzv. gelu, byl pomocí odpařování vyroben 1l koncentrátu. Aloe vera je bohaté na vitamíny, minerály, aminokyseliny a enzymy, díky kterým má mnohé pozitivní účinky na lidský organismus a lidskou pokožku.

Vzhled: čirá až mírně zakalená kapalina (tj. nemá gelovou konzistenci!)

Barva: bezbarvá až jantarová

Vůně: přírodní zeleninová

Rozpustnost: ve vodě lehce rozpustný

Relativní hustota (při 25°C): 1,022–1,032

pH: 3,5–4,5

Konzervanty: sorban draselný 0,2%, benzoan sodný 0,1%

Účinky v kosmetice

  • Příznivé účinky aloe vera jsou známé už tisíce let. Díky širokému obsahu vitamínů, minerálů, aminokyselin a dalších účinných látek a díky svým širokospektrálním příznivým účinkům na lidský organismus se často používá v různých kosmetických produktech v ošetřující i v dekorativní kosmetice.

  • Aloe vera se pro svoji schopnost okysličovat zárodečné buňky pokožky často používá v ošetřující kosmetice na regeneraci pokožky.

  • Má silné hydratační účinky, je účinným antioxidantem, zpomaluje projevy stárnutí, pomáhá v boji proti vráskám, vyhlazuje a rozjasňuje pleť.

  • Působí zklidňujícím dojmem na podrážděnou a namáhanou pokožku, obnovuje přirozené pH.

  • Má výrazné hojivé a antiseptické vlastnosti. Hojí rány při popáleninách, modřinách, odřeninách, zklidňuje pokožku po poštípání hmyzem. Ošetřuje pokožku po opalování, depilaci, holení a pomáhá při akné, vlasových lupinách, při plísňových nemocích nohou atd.

  • Je vhodný na všechny typy pokožky, na zralou pleť, unavenou pleť, mastnou pleť, pleť se sklonem k akné atd.

Použití v kosmetických produktech

Péče o pleť, pokožku, rty, vlasy: např. pleťové krémy, pleťové masky, tělové krémy a mléka, přípravky na opalování a po opalovaní, po holení a depilaci, tekutá mýdla, sprchové gely, krémy na ruce, šampony a kondicionéry na vlasy, balzámy a rtěnky na rty, krémy a gely na nohy, masážní gely, zubní pasty. Šampony a čistící prostředky určené pro domácí zvířata atd.

Země původu

USA

Balení

V plastové láhvi.

Upozornění

Upozorňujeme, že mohou existovat mírné rozdíly v barvě v závislosti na konkrétní šarži. Jde o přírodní produkt, který může časem ztmavnout.

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

Související recepty na našem blogu

Prírodná výživná riasenka

Masky na tvár

Perlová pleťová maska

Ílová pleťová maska 

Ke stažení