Kosmetické suroviny

Lanolin kosmetický 100g Větší náhled

Lanolin kosmetický 100g

0895

Lanolin kosmetický, 100g
surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

99 Kč s DPH

Více informací

INCI
Lanolin

CAS
8006-54-0

Charakteristika
Bezvodý lanolin je tuk získaný z ovčí vlny, který obsahuje méně než 25 % vody. Je složen z esterů mastných kyselin.


Vzhled: mazlavá hmota
Barva: žlutá
Vůně: charakteristická
Rozpustnost: ve vodě nerozpustný; rozpustný v ethyl acetátu, chloroformu, éteru, horkém ethanolu
Bod tání: 38 - 44 oC

Účinky v kosmetice
  • V kosmetice se využívá pro své změkčující, zjemňující, hydratační, ochranné a ošetřující vlastnosti.
  • Snadno se vstřebává do pokožky, proto je vhodný na suchou, citlivou nebo namáhanou pokožku, popraskanou kůži a rty. Na pokožce vytváří ochrannou bariéru.
  • Pro své hydratační a zvláčňující účinky je vhodný na suché nebo namáhané vlasy.


Použití v kosmetických produktech
Péče o pokožku, pleť, rty, vlasy: např. pleťové krémy, tělové krémy a balzámy, opalovací kosmetika, mýdla, vlasové kúry, rtěnky a balzámy na rty atd.

Země původu
EU

Balení
v plastovém kelímku

Upozornění
Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

Ke stažení