Kosmetické suroviny

Cetylstearylalkohol 50g Větší náhled

Cetylstearylalkohol 50g

0842

Cetylstearylalkohol 50g 
surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

19 Kč s DPH

Více informací

INCI
Cetearyl alkohol

CAS
6776-27-0

Charakteristika
Směs mastných alkoholů s obsahem cca 50% cetylalkoholu a cca 50% stearylalkoholu. V kosmetice se používá jako ko-emulgátor, stabilizátor a zahušťovadlo. Používá se v kombinaci s jinými emulgátory (např. BTMS). Vytváří emulze typu olej ve vodě, ale také typu voda v oleji. Na pokožku má hydratační, zklidňující, vyhlazující a zjemňující účinky.

Vzhled: voskovité malé pastilky 
Barva: bez barvy
Vůně: charakteristická
Hustota: (60 °C): 0,81 g.cm-3
Rozpustnost: rozpustný ve vodě

Účinky v kosmetice
  • Cetylstearylalkohol je povolenou složkou přírodní kosmetiky, nemá toxické účinky na pokožku.
  • Zlepšuje konzistenci kosmetických přípravků, zahušťuje a stabilizuje všechny typy emulzí, krémů a podporuje jejich vstřebávání do pokožky.
  • Snižuje průhlednost kosmetických přípravků.
  • Je vhodný pro všechny typy pokožky, protože pokožku zjemňuje, zklidňuje, změkčuje, zabraňuje její dehydrataci, mastnou pleť zmatňuje, suchou pleť zvláčňuje.
  • Je jemnější než samotný cetylalkohol, proto je vhodný na citlivou pokožku i na jemnou dětskou pokožku.
  • Vlasy hydratuje a zlepšuje jejich strukturu.

Použití v kosmetických produktech
Kosmetické produkty s obsahem glycerinu: pleťové krémy a mléka, tělové krémy a mléka, dětská kosmetika, pleťové masky, vlasové šampony a kondicionéry, sprchové gely, tekutá mýdla, peelingy, atd.

Země původu
Indie

Balení
v sáčku se zipem

Upozornění
Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

Ke stažení