Kosmetické suroviny

Prohlédnuté produkty

Cetylalkohol 50g Větší náhled

Cetylalkohol 50g

0831

Cetylalkohol se v kosmetice používá jako ko-emulgátor, stabilizátor a zahušťovadlo v kombinaci s jinými emulgátory. Je povolenou složkou přírodní kosmetiky.

INCI: Cetyl Alcohol
CAS: 36653-82-4

Surovina pro výrobu kosmetiky.
Více informací v detailu produktu.

Více detailů

Skladem

19 Kč s DPH

Více informací

INCI

Cetyl Alcohol

CAS

36653-82-4

EINECS

253-149-0

Charakteristika

Cetylalkohol se v kosmetice používá jako ko-emulgátor, stabilizátor a zahušťovadlo. Používá se v kombinaci s jinými emulgátory (např. BTMS). Na pokožku má hydratační, zklidňující, vyhlazující a zjemňující účinky.

Vzhled: voskovité malé pastilky
Barva: bílá
Vůně: bez vůně a zápachu
Hustota (60°C): 0,815g.cm-3
Rozpustnost: nerozpustný ve vodě, rozpustný v horké olejové fázi
Bod tání: 46–50°C
Bod varu: 305 – 330°C
Bod vzplanutí: cca 180°C

Účinky v kosmetice

  • Je povolenou složkou přírodní kosmetiky, nemá toxické účinky na pokožku.
  • Zlepšuje konzistenci kosmetických přípravků, zahušťuje a stabilizuje všechny typy emulzí, krémů a podporuje jejich vstřebávání do pokožky.
  • Je vhodný pro všechny typy pokožky, protože pokožku zjemňuje, zklidňuje, změkčuje, zabraňuje její dehydrataci, mastnou pleť zmatňuje, suchou pleť zvláčňuje.
  • Vlasy hydratuje a zlepšuje jejich strukturu.

Použití v kosmetických produktech

Pleťové krémy a mléka, tělové krémy a mléka, pleťové masky, vlasové šampony a kondicionéry, sprchové gely, tekutá mýdla, peelingy atd.

Země původu

Indie

Balení

v plastovém sáčku

Upozornění

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

Související recepty na našem blogu

Vanilkový krém s emulgátorom

Ke stažení