Kosmetické suroviny

Glycerín 99,5% 1l Větší náhled

Glycerín rostlinný 99% 1l

0796

Glycerín, glycerol 99% 1l
farmaceutická kvalita, rostlinného původu
surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

89 Kč s DPH

Více informací

INCI
Glycerin

CAS
56-81-5

Charakteristika
Glycerin rostlinného původu, glycerol 99%, farmaceutická kvalita

Vzhled: sirupovitá kapalina
Barva: bezbarvá, čirá
Vůně: bez zápachu
Hustota (20 °C): cca 1.26 g.cm-3
Rozpustnost: rozpustný ve vodě 
Bod tání: cca 18 °C
Bod varu: 290 °C
Bod vznícení: 400 °C

Účinky v kosmetice
  • Má hydratační a zvláčňující vlastnosti. Vytváří ochrannou bariéru pokožky a ve správném poměru pomáhá udržovat vlhkost pokožky.
  • Je vhodný jako přísada do hydratačních krémů, mýdel, pleťové vody, šamponů na suché, poškozené a namáhané vlasy.
  • Důležitá je správná koncentrace, protože produkty s vysokým obsahem glycerinu (nad 10%) mají opačný efekt - stáhnou vodu z hlubších vrstev pokožky na povrch, a tím vysuší pokožku zevnitř.

Použití v kosmetických produktech
péče o pleť, pokožku, ruce, rty, vlasy: např. tělové krémy, krémy na ruce, pleťové vody, hydratační gely, šampony, sprchové gely, mýdla, balzámy a lesky na rty atd.

Země původu
ČR

Balení
v plastové láhvi se šroubovacím uzávěrem

Upozornění
Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce "Ke stažení".

Související recepty na našem blogu
Dezinfekcia
Masky na tvár
Parfumová voda
Neónové dvojfarebné mydlá
Jemné masážne mydlo duo
Levandulové REBATCH mýdlo
Čierne pánske mydlo

Ke stažení