Oleje a másla

Prohlédnuté produkty

Jojobový olej LZS 35 ml Větší náhled

Jojobový olej LZS 100 ml

0666

Jojobový olej lisovaný za studena, 100 ml

surovina pro výrobu kosmeitky

Více detailů

Skladem

155 Kč

Více informací

INCI: Simmondsia chinensis Seed Oil

Charakteristika:

Jojobový olej se získává z keře latinsky zvaného Simmondsia chinensis, častěji označovaného jako jojoba. Olej je lisovaný ze semen keře, v tomto případě metodou za studena, tzn. olej je lisovaný při pokojové teplotě.

Vzhled: čirá kapalina

Barva: světle žlutá

Vůně: charakteristická

Relativní hustota: 0,86 - 0,87 při 20 ° C

Rozpustnost: ve vodě nerozpustný

Účinky v kosmetice:

  • Zjemňuje pokožku, napomáhá její hydrataci.

  • Pomáhá předcházet tvorbě vrásek.

  • Napomáhá regulaci tvorby mazu, je nekomedogenní, tj. zabraňuje vzniku akné.

  • Působí dezinfekčně a protizánětlivě.

  • Ošetřuje popraskanou, drsnou nebo jinak poškozenou pokožku.

  • Pomáhá sluncem spálené pokožce a při drobnějších spáleninách různého druhu.

  • Přidává se do balzámů na rty.

  • Navrací zdraví, hebkost, lesk a objem vlasům. Působí proti vypadávání vlasů.

  • Přidává se jako doplňkový olej (cca 10%) při výrobě mýdla. Pomáhá dotvářet krémovou a stálou pěnu a ošetřuje podrážděnou pokožku.

Použití v kosmetických produktech:

mýdla, pleťové krémy, tělové krémy, odličovací emulze, balzámy na rty, vlasová kosmetika, masážní přípravky atd.

Balení:

v plastové láhvi

Upozornění:

Upozorňujeme, že se jedná o přírodní produkt, tj. mohou existovat rozdíly v barvě a vůní v závislosti od konkrétní šarže.

Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.

Ke stažení