Sušené bylinky a pudry

Moringový pudr 20g

1396

jemně mleté usušené listy stromu Moringa Oleifera
surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

44 Kč s DPH

Více informací

INCI: Moringa Oleifera leaf powder
mateřská rostlina: Moringa olejodarná
latinský název mateřské rostliny: Moringa Oleifera

Charakteristika
Velmi jemně mleté sušené listy cizokrajné léčivé rostliny Moringa Oleifera rostoucí až do výšky 12 m. Její domovskou oblastí je jižní úpatí pohoří Himaláje, odkud se její pěstování rozšířilo po celém světě. Je jednou z nejvíce živinami nabitých rostlin na světě. Listy Moringy jsou bohaté na vitamíny, minerály, bílkoviny, proteiny a aminokyseliny.

Vzhled: jemný prášek
Barva: sytě zelená
Vůně: pronikavá ostrá

Účinky v kosmetice
  • Moringa právem dostala přívlastek „zázračný strom“. Svým složením je skutečným skvostem a přírodním elixírem pro vlasy i pokožku. Je bohatá na omega 3-6-9 mastné kyseliny, aminokyseliny, vitamíny (např. vitamín A, C, E), betakaroten, minerály (např. vápník, železo, draslík).
  • Obsažené vitamíny, např. C a E jsou účinnými antioxidanty, bojují proti volným radikálům, pokožku detoxikují a zabraňují jejímu předčasnému stárnutí.
  • Má výrazné anti-aging vlastnosti, obnovuje vitalitu a pružnost pokožky, zanechává ji zdravou a zářivou. Vyrovnává barevný tón pleti.
  • Pokožku hloubkově čistí, vypíná, vyživuje, regeneruje a hydratuje.
  • Působí protizánětlivě a antisepticky. Pomáhá při popáleninách a poraněních kůže.
  • Je vhodný na kožní vyrážky a pleť se sklonem k akné.
  • Nesporné jsou i účinky moringy na vlasy. Obsahuje všechny důležité vitamíny a minerály, které vlasy a vlasová pokožka potřebují. Vlasy důkladně čistí, vysoký obsah zinku a železa podporuje růst vlasů, regeneraci vlasových folikulů a pomáhá při vypadávaní vlasů. Aminokyseliny vlasy posilují a omega-3 mastné kyseliny jim dodávají potřebnou výživu.

Použití v kosmetických produktech
tělové krémy, peelingy, pleťové krémy, pleťové vody, pleťové masky, mýdla, šampony a kondicionéry na vlasy, přípravky do koupele atd.

Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot
Pudr je možné kvůli jeho benefitům přidat i do mýdlové hmoty, ale vzhledem k tomu, že mýdlová hmota obsahuje vodu, bylinkový pudr do mýdla extrahuje (vyluhuje se), tj. v průběhu několika dní může mýdlo změnit barvu na zelenohnědé nebo šedé.
Země původu
Paraguay

Balení
v igelitovém sáčku

Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.
Související recepty na našem blogu

Tuhý žihľavový šampón

Ke stažení