Sušené bylinky a pudry

Meduňkový pudr 20g Větší náhled

Spirulinový pudr 10g

1017

jemně mletá řasa Spirulina alga

surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

14 Kč s DPH

Více informací

latinský název: Spirulina alga
mateřská rostlina: spirulina řasa
latinský název mateřské rostliny: Spirulina

Charakteristika
Velmi jemně mleté stélky řasy spiruliny. Modrozelená sladkovodní řasa spirulina patří mezi nejbohatší zdroje přírodních živin. Jde o opravdu pozoruhodný rostlinný plankton, který je jedním z nejkomplexnějších zdrojů vitamínů a minerálů. Pro své jedinečné složení nachází široké uplatnění v kosmetickém průmyslu.

Vzhled: jemný prášek
Barva: tmavá modro-zelená
Vůně: silně aromatická, nasládlá

Účinky v kosmetice
  • Je bohatá na bílkoviny, obsahuje množství minerálů (železo, křemík, vápník, hořčík), účinného beta-karotenu, esenciálních a neesenciálních aminokyselin, cenných enzymů, množství vitamínů (především vitamín B12, vitaminy A, C, E) a mnoho dalších účinných látek .
  • Díky vysokému obsahu vzácných biologicky aktivních látek (tyrosin, vitamíny, tokoferol, selen, tyrosin) působí jako účinný antioxidant, chrání před působením volných radikálů, zpomaluje projevy stárnutí, regeneruje kožní buňky, redukuje vrásky, vyhlazuje a rozjasňuje pleť.
  • Pokožku detoxikuje a vyživuje, podporuje regeneraci tkáně a tvorbu kolagenu.
  • Spirulina působí protizánětlivě a pomáhá udržovat svěží a zdravý vzhled pleti. Vysoká koncentrace vitamínu B12, proteinů a obsah vzácné mastné kyseliny Gamma linolenové účinně napomáhají eliminovat kožní nečistoty a projevy akné u osob všech věkových kategorií.
  • Minimalizuje vznik stařeckých skvrn a kožní vyrážky.
  • Pomáhá uklidňovat a regenerovat pokožku po opalování.
  • Regeneruje a hydratuje suchou, namáhanou a popraskanou pokožku rukou.
  • Obsah aminokyselin, esenciálních mastných kyselin, vitaminu A a beta-karotenu pomáhají udržovat vlasy zdravé.
  • Tyto účinné látky podporují růst vlasů, zabraňují jejich vypadávání a tvorbě lupů.
  • Je vhodná na všechny typy pokožky, na normální, suchou, zralou, unavenou, mastnou pleť, pleť se sklonem k akné atd.

Použití v kosmetických produktech
pleťové krémy, pleťové masky, tělové krémy a mléka, oční krémy, krémy na ruky, přípravky na opalování a po opalování, přípravky po holení a depilaci, peelingové přípravky, tělové koupele, tuhé mýdla, tekuté mýdla, sprchové gely, šampony a tonika na vlasy atd.

Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot
Pudr je možné kvůli jeho benefitům přidat i do mýdlové hmoty, ale vzhledem k tomu, že mýdlová hmota obsahuje vodu, bylinkový pudr do mýdla extrahuje (vyluhuje se), tj. v průběhu několika dní může mýdlo změnit barvu na zelenohnědé nebo šedé.

Země původu
EU

Balení
v igelitovém sáčku

Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.
Související recepty na našem blogu


Tuhý žihľavový šampón

Ke stažení