Sušené bylinky a pudry

Kopřivový pudr 20g Větší náhled

Kopřivový pudr 20g

1012

jemně mletý kopřivový list

surovina pro výrobu kosmetiky

Více detailů

Skladem

12 Kč s DPH

Více informací

latinský název: Urticae folium MESH
mateřská rostlina: kopřiva dvojdomá
latinský název mateřské rostliny: Urtica dioica L. a Urtica urens L.

Charakteristika
Velmi jemně mleté usušené listy kopřivy dvojdomé.

Vzhled: jemný prášek
Barva: zelená až tmavě zelená
Vůně: charakteristická

Účinky v kosmetice
  • Kopřiva je bohatá na účinné složky, na minerální látky, karoteny, aminokyseliny, vitamíny. Známá je svým vysokým obsahem vitamínu C.
  • Má protizánětlivý a hojivý účinek na pokožku.
  • Zkrášluje, zklidňuje a regeneruje pokožku.
  • Má příznivé účinky při problémech kůže, jako jsou akné nebo ekzémy.
  • Kopřiva se pro své blahodárné působení na vlasy už odpradávna používá hlavně ve vlasové kosmetice. Zklidňuje vlasovou pokožku, podporuje růst vlasů, dodává jim lesk, posiluje je, pomáhá proti jejich vypadávání a také proti lupům. Je vhodná na mastné vlasy, nevhodná na světlé vlasy.

Použití v kosmetických produktech
šampony na vlasy, vlasové kůry a balzámy, pleťové krémy a pleťové vody, tělové krémy, přípravky do koupele atd.


Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot
Pudr je možné kvůli jeho benefitům přidat i do mýdlové hmoty, ale vzhledem k tomu, že mýdlová hmota obsahuje vodu, bylinkový pudr do mýdla extrahuje (vyluhuje se), tj. v průběhu několika dní může mýdlo změnit barvu na zelenohnědé nebo šedé.

Země původu
EU


Balení
v igelitovém sáčku


Produktovou specifikaci si můžete stáhnout v záložce „Ke stažení“.
Související recepty na našem blogu

Tuhý žihľavový šampón

Ke stažení