Sušené bylinky a pudry

Kakaové slupky 50 g Větší náhled

Kakaové slupky 50 g

0916

kakaové slupky, 50 g
surovina pro výrobu kosmetiky a dekorační účely

Více detailů

Skladem

19 Kč s DPH

Více informací

Latinský název
Cortex Cacao

Mateřská rostlina
kakaovník pravý

Latinský název mateřské rostliny
Theobroma cacao

Charakteristika
Kakaové slupky jsou vedlejším produktem při výrobě čokolády. Čokoláda se vyrábí z kakaových bobů s vždyzeleného stromu kakaovníku pěstovaného v tropických oblastech po celém světě. Naše kakaové slupky pochází z kvalitních kakaových bobů nakupovaných od malých pěstovatelů a farmářů ze Střední Ameriky, Jižní Ameriky a Madagaskaru, kteří se zaměřují hlavně na kvalitu, chuťovou originalitu a dohledatelnost původu. Kakaové boby se šetrně upraží při nízké teplotě po dobu nevyhnutelnou k tomu, aby se boby dosušili a uvolnila se z nich kakaová slupka.

Barva: hnědá
Vůně: příjemná, čokoládová

Účinky v kosmetice
  • Kakao je zdrojem množství účinných látek – minerálů, vitamínů, aminokyselin a antioxidantů.
  • Má hydratační, anti-aging, regenerační, ochranné, hojivé a protialergické účinky.
  • Kakaové slupky se dají použít ve starostlivosti o tělo například jako tělový peeling nebo na různé dekorační účely v kosmetice.
  • Má afrodiziakální účinky.

Použití v kosmetických produktech
tělový peeling, mýdla, svíčky, dekorační účely atd.

Použití při výrobě mýdel z mýdlových hmot
Mýdlová hmota obsahuje vodu, z toho důvodu bylinky přidané do mýdlové hmoty v průběhu několika dní extrahují (vyluhují se), tj. i původně barevné bylinky změní v mýdle barvu a mýdlo zůstane hnědé až šedé. Bylinky proto doporučujeme použít jen jako vrchní peelingovou vrstvu (tj. sušené bylinky nasypeme v jemné vrstvě do formy a následně je zalijeme roztopenou mýdlovou hmotou).

Země původu
Madagaskar, Bolívie, Grenada, Jamajka, Trinidad nebo Mexiko

Balení
v papírovém sáčku

Související recepty na našem blogu

Kúpeľová soľ

Tekuté mydlo

Telový krém s bylinkami