Barvy

OXID červený Větší náhled

OXID červený 10g

0740

minerální pigmentový prášek, 10 g
pro kosmetické použití
INCI: oxidy železa, CI 77491
CAS: 1309-37-1

Více detailů

Skladem

29 Kč s DPH

Více informací

INCI

oxidy železa, CI 77491

CAS
1309-37-1

Charakteristika
Minerální pigmentový prášek vhodný do kosmetiky – včetně balzámů na rty a oční kosmetiky. Může být použitý samostatně nebo na prohloubení jiných barev.

Vzhled: pudr
Barva: červená (matný oranžový tón)
Vůně: bez vůně a zápachu
Rozpustnost: ve vodě nerozpustný
Prolínání barev u mýdla: tato barva nemigruje, tj. neprolíná se do dalších vrstev jiné barvy, proto je vhodná i na výrobu vícebarevného mýdla
Vliv pH: pigment se nemění ve výrobcích s vysokým pH
Světlocitlivost: tato barva je stálobarevná, tj. výrobek na světle ani vlivem času nebledne ani nemění barvu

Výsledek působení
• neprůhledný (bílý) základ - vytvoří pastelové barvy bez lesku
• transparentní základ - vytvoří barvu podle odstínu, ale základ se zakalí, tj. nezůstane transparentní
Použití v kosmetických produktech
mýdla, balzámy na rty, dekorativní kosmetika (např. make-up, pudry, rtěnky, oční stíny), zubní pasty, laky na nehty atd.

Použití v mýdlech
Pigmentový prášek je potřebné předem důkladně rozmíchat v malém množství tekutého glycerínu. Následně přidat požadované množství do roztopené mýdlové hmoty.

Doporučené dávkování
• pleťový make-up: 0,1 – 10 %
• starostlivost o pleť: 0,1 – 2 %
• oční make-up: 0,1 – 30 %
• mýdla: 0,1 – 2 %
• rtěnka na rty: 0,1 – 10 %
• zubní pasty: 0,1 – 2 %
• laky na nehty: 0,1 – 10 %

Země původu
EU

Balení
v plastové lahvičce se šroubovacím uzávěrem

Upozornění
Produktovou specifikaci a bezpečnostní list si můžete stáhnout v záložce „Dokumenty“.

List

BarvaČervená
Použití do mýdlových hmotAno
Použití do pleťové kosmetikyAno
Použití při výrobě mýdel studeným procesemAno
Použití na očiAno
Použití na rtyAno
Nemigrující barvaAno

Ke stažení