Kosmetické suroviny

Prohlédnuté produkty

Nasledujte nás na Facebooku

Oxid zinečnatý 100g Větší náhled

Oxid zinečnatý 100g

0904

Oxid zinečnatý bez nano částic, 100g

Více detailů

Skladem

49 Kč

Více informací

Balení: 100 g

 

Charakteristika:
Oxid zinečnatý je přírodní pigmentový minerál, ve formě bílého prášku bez zápachu, ve vodě nerozpustný.
Je netoxický, dobře absorbován pokožkou, nedráždí ji a nevyvolává alergické reakce.
Vhodný i pro jemnou dětskou pokožku. Používá se při výrobě přírodní kosmetiky.
 
Účinky v kosmetice:
uklidňující, zmatňující, vyhlazující, antiseptické, antibakteriální, absorpční, bělící, ochranné, přírodní UV filtr (zabraňuje pronikání UV záření do pokožky)
 
Význam v kosmetice:
Pro své širokospektrální účinky je oblíbenou složkou různých kosmetických produktů.
Je vhodný pro dětskou pokožku, na citlivou, podrážděnou a poškozenou pokožku, na pleť se sklonem k akné.
Urychluje hojení, předchází vzniku jizev.
Používá se jako bělidlo do mýdel a krémů.
Pro svou schopnost absorbovat přebytečnou vlhkost, pohlcovat pachy a zabraňovat množení bakterií, je vhodnou ingrediencí při výrobě deodorantů.
Je bezpečnou přísadou opalovacích přípravků, v nichž plní úlohu fyzikálního UV filtru nedráždivého pro pokožku (zabraňuje pronikání UV záření do pokožky).
 
Kosmetické produkty:
Mýdla, tělové krémy a mléka, pleťové krémy, dekorativní kosmetika (např. minerální make-up, rtěnky, balzámy na rty), deodoranty, opalovací kosmetika, dětská kosmetika.
 
Dávkování v opalovacích přípravcích (podle částky požadovaného SPF faktoru):
SPF 2 - 5: 5% oxidu zinečnatého
SPF 6 - 11: 10% oxidu zinečnatého
SPF 12 - 19: 15% oxidu zinečnatého
SPF 20 a více: 20% oxidu zinečnatého
 
Upozornění: Při práci s oxidem zinečnatým dobře větrejte nebo používejte ochranné rouška nebo šátek na ústa a nos, abyste předešli jeho vdechnutí!